Осиновяване на питбула, който в понеделник нахапа до смърт 3-годишно

...
Осиновяване на питбула, който в понеделник нахапа до смърт 3-годишно
Коментари Харесай

Перничанка иска да осинови питбула, убил дете

Осиновяване на питбула, който в понеделник нахапа до гибел 3-годишно дете в пазарджишкото село Мокрище, уреждат природозащитници от организацията PAW- Pazardjik Animal Welfare. Това оповестиха самите те в групата си във Facebook. Има и кандидатка да одобри в дома си кучето – Мария Любомирова от Перник.

От постовете излиза наяве, че представители на организацията са водили продължителни и упорити диалози и с полицията, и с прокуратурата, и с Областната дирекция по сигурност на храните. Оттам са ги уверили, че животното не е измъчвано. Откритата на тялото му издутина била от остаряла контузия. Ветеринарите изрично са отказали питбулът да бъде взет в този момент, защото той е под 14-дневна карантина, нужна, с цел да се отхвърли вероятността да има бяс. Дотогава не може да бъде превозен на никое място.

От диалозите станало ясно, че мейлите на институциите са затрупани със запитвания от зоозащитници и казусът се следял от доста хора. Както и че кучето няма да бъде евтаназирано, в случай че не прояви признаци на бяс. В този случай е планувано да бъде настанено в подслон в Пловдив.

Днес, по думите на хора от PAW- Pazardjik Animal Welfare, техни представители ще отидат с ветеринарите до Мокрище, с цел да видят питбула и да му занесат храна. Вчера те създали опит да създадат това, само че не им било разрешено. Вероятно тъй като в същия ден е било и погребението на убитото момченце.

За да бъде позволено осиновяване на кучето, би трябвало да се изчака и експертната оценка на специалисти по поведенчески проблеми при кучетата – етолози, излиза наяве още от изявленията на природозащитници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР