Осигуряване на напредък в световната енергетика и надеждна енергийна сигурност

...
Осигуряване на напредък в световната енергетика и надеждна енергийна сигурност
Коментари Харесай

Путин: Президентът на САЩ Доналд Тръмп е отчасти прав за цените на петрола


Осигуряване на прогрес в международната енергетика и надеждна енергийна сигурност е допустимо единствено при световно партньорство и градивен разговор без политически нюанс. Това разяснява президентът на Русия Владимир Путин в границите на форума „ Руска енергийна седмица “, представен от съветските организации.

Глобалната енергетика

„ Убедени сме, че обезпечаването на прогрес на международната енергетика, на надеждна енергийна сигурност на цялата планета може единствено посредством световно партньорство, работа по общи, идентични за всички правила и несъмнено, транспарантен, градивен разговор сред участниците на пазара без каквито и да е политически оттенъци “, сподели той в изявлението си пред участниците във форума „ Руска енергийна седмица “ Той подсети, че Русия е един от огромните играчи на международния енергиен пазар. „ Заемаме водещи позиции по рандеман и износ на нефт и газ, нареждаме се измежду водачите по произвеждане на електрическа енергия и рандеман на въглища “.

„ За нас е значимо да усещаме трендовете в световната енергетика, с цел да може дейно да осъществяваме конкурентните си преимущества и дружно с други страни да формираме общо енергийно пространство и общо енергийно бъдеще “, акцентира още президентът на съветската страна.
Путин съобщи също по този начин, че Русия е подготвена за съдействие с други страни в региона на енергетиката и разчита на деен разговор. Русия е отворена за съдействие в региона на енергетиката и в полза на световната енергийна сигурност в името на бъдещите генерации. Той означи също по този начин, че Русия разчита на деен разговор и интензивно съдействие в този бранш. По думите му, устойчивото развиване на енергетиката е основно изискване за динамичен растеж на световната стопанска система, възстановяване на качеството на жителите и възстановяване на благосъстоянието.

По отношение на Русия той съобщи, че страната би трябвало да утвърди и усили наличието си на пазара на въглища в Азиатско-Тихоокеанския район.

За цените на петрола

Путин съобщи също по този начин, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е частично прав в оценката си за актуалните цени на петрола. Русия изцяло я устройва по-ниско равнище от 65 – 75 $ за барел. „ Президентът Тръмп счита, че тази цена е висока. Струва ми се, че той е частично прав. Нас цялостно ни устройва 65-70-75 $ за барел. Това е изцяло обикновено, с цел да бъде обезпечена ефикасна работа на енергийните компании и капиталовия развой “, сподели още Путин. Той обаче добави, че актуалната по-висока цена на петрола „ в забележителна степен е резултат от активността на актуалната американска администрация “. Той съобщи, че в случай че е трябвало да разисква с американския президент Доналд Тръмп в Хелзинки аргументите за растежа на цените на енергоносителите, то в търсенето на провинен за тази обстановка би го посъветвал да се огледа в огледалото.

„ Имахме доста добра среща с президента на Съединени американски щати в Хелзинки, само че в случай че бяхме засегнали тази тематика, която обсъждаме в този момент, аз бих му споделил, че в случай че искаш да намериш виновника за растежа на цените на петрола, Доналд, ти би трябвало да погледнеш в огледалото “, съобщи Путни.
Президентът на Русия счита също по този начин, че пазарът на нефт в този момент е уравновесен, а настоящия растеж на цените е обвързван с упованието на решенията за Иран и намаляването на добива в редица страни, включително Венецуела и Северна Африка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР