Осигурено е зимното поддържане в община Троян, съобщи на пресконференция

...
Осигурено е зимното поддържане в община Троян, съобщи на пресконференция
Коментари Харесай

Осигурено е зимното поддържане в община Троян

Осигурено е зимното поддържане в община Троян, заяви на конференция инж. Николай Райковски, шеф на дирекция „ Строителство “ към община Троян.

По думите му зимното поддържане и снегопочистване в града се реализира от общинско дружество „ Комунални услуги “. То разполага с шест машини, обезпечени са 140 тона техническа сол за отнасяне срещу обледяване на уличната настилка и тротоарните площи.

За осъществяване на дейностите по зимно поддържане в обитаемоте места са подписани контракти с три компании и четири аграрни производители. Наличната техника е 12 броя. Изключение вършат кметствата Черни Осъм и Бели Осъм, където кметовете разполагат с налична техника и сами провеждат дейностите по снегопочистване на обитаемоте места.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища на територията на община Троян е подписан контракт с компания „ Пътприбор “ ООД - София. Тя разполага с пет снегопочистващи автомобила, оборудвани със снегоринна дъска и пясъкоразпръсквач. Осигурени са материали против замръзване - пясък и сол, в базите на компанията в Троян, Беров мост и гара Добродан.

Отговорни за поддържането на общинските пътища са кметовете и кметските наместници на обитаемоте места, разяснява Българска телеграфна агенция. След подаден от тях сигнал за нужда, според условията за положението на пътя, се разпорежда на компанията реализатор да извърши отговорностите си по контракта, добави Райковски.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР