Осигурени са и 438 млн. лева за разплащане по стари

...
Осигурени са и 438 млн. лева за разплащане по стари
Коментари Харесай

На последно заседание кабинетът Донев - 1 намери 776 млн. лв. за пътища


Осигурени са и 438 млн. лв. за разплащане по остарели възлагания на Министерство на регионалното развитие и АПИ към пътните компании

Пари за довеждане докрай на автомагистралите, за зимна поддръжка и за разплащане на старите отговорности на Министерство на регионалното развитие към строителните компании за настоящи поправки откри държавното управление на последното си постоянно съвещание.

„ Министерският съвет реши да отпусне през днешния ден малко над 776 милиона лв. за поддръжка и градеж на пътища “, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков след съвещанието на служебното държавно управление.

158 млн. лева са планувани за зимното поддържане на пътищата за януари и февруари.

„ Други 150 млн. лв. са обезпечени за огромни и значими инфраструктурни планове, които се строят интензивно “, уточни още министърът.

Осигурени са средства и за към този момент приключеното строителство на прелюдия в употреба сектор от автомагистрала „ Хемус “ сред Белокопитово и Буховци. Дават се пари и за един от лотовете на пътя Видин - Ботевград, където се чака до 3 месеца да се пуснат още към 7 километра.

Министерски съвет отпуска средства и за подсилване на свлачище на автомагистрала „ Струма “ (при тунела „ Железница “) и в границите на три месеца ще бъде пуснато придвижването в посока от Гърция към София. Средства ще се отделят и за автомагистрала „ Европа “,  с цел да се пусне сектора до Калотина.

„ За всички тези обекти страната обезпечава средства при започване на годината, с цел да не се губи движение и да се завършат, с цел да се употребяват от жителите “, разяснява Шишков.

„ Осигурени са и 438 млн. лв. за разплащане по остарели възлагания на Министерство на регионалното развитие и АПИ към пътните компании в интервала 2020 - 2021 година. Тези възлагания бяха без обезпечено финансиране и сътвориха извънредно напрежение сред страната и пътния бранш “, означи министърът.

„ С тези пари ще се платят единствено настоящите поправки. Частта от съществени поправки, за които страната дължи пари на компаниите, остават неизплатени, тъй като Народното събрание не пожела да откри метод да регламентира осъщественото нелегално строителство, което на процедура нанесе сериозна вреда на строителния отрасъл “, изясни районният министърът.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР