Ощетена ли е държавата с обществена поръчка на Крум Зарков

...
Ощетена ли е държавата с обществена поръчка на Крум Зарков
Коментари Харесай

Социалисти питат кой е доставял газьол на затворите по времето на Зарков

Ощетена ли е страната с социална поръчка на Крум Зарков за доставка на газьол за Главна дирекция Изпълнение на наказванията (ГДИН). Това попитаха социалистите по време на парламентарния надзор, като въпросът е дали посредством социална поръчка компанията победител " М форма " получава бонус от 2 милиона лв..

Настоящият министър на правораздаването Атанас Славов посочи, че въпросът е значим, тъй като визира разходването на публични средства. Обществената поръчка е предходна посредством Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд, стана ясно от коментара му. Условията от възложителя били задоволително точни и ясни. Проведената процедура е открита, а водещ аршин била най-ниска цена. Възложен е одит и към средата на юли се чака резултат.

В други структури на Министерство на правосъдието не са предоставени сходни поръчки, разясни правосъдният министър. Атанас Славов даде обещание ведомството да извърши обстойна инспекция. Проблемът, който поставяте е извънредно сериозен, сподели той и увери, че би трябвало да се разсеят всевъзможни подозрения за злоупотреби.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия заподозря композиция сред МЕ и Министерство на правосъдието от служебния кабинет, а и 2 милиона лв. не били малко. За Георги Свиленски тук има корупция. Цената е изменена, съгласно спечелилия публичната поръчка, счита социалистът. Славов още веднъж уточни, че в случай че одитът установи корупция, ще приключи контракта. Просто ей по този начин нямало да хвърля тиня по своя предходник.

В две министерства на служебния кабинет е осъществена машинация, вследствие на която едно частно лице е откраднало 2 милиона лв., включи се и Корнелия Нинова.

Атанас Славов помоли алените да не го включват във вътрешнопартийните сметки в Българска социалистическа партия. Ако има нарушаване, ще бъде търсена отговорност, увери правосъдният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР