Още в първите дни, след като влезе във владение новият

...
Още в първите дни, след като влезе във владение новият
Коментари Харесай

Кметът на Варна вкара поп и частни детективи в кабинета на Портних

Още в първите дни, откакто влезе във притежание новият варненски кмет Благомир Коцев е съумял да хвърли в шаш чиновниците на Община Варна. Веднага след положената на 13 ноември клетва, Коцев наел две частни детективски компании, както и духовник, които се оказали първите лица, влезнали в наследения от Иван Портих кабинет.
Първи в кабинета на новия кмет на Варна се озовали чиновниците на две самостоятелни една от друга детективски организации, които в продължение на часове издирвали скрити камери и подслушвателни устройства със профилирана инсталация. Частните детективи – някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи, били докарани във Варна от София, защото Благомир Коцев се страхувал, че всички детективски организации в морската столица може да са обвързани по някакъв метод с предшественика му Иван Портних, разкриват осведомени от варненската община.
Щателната инспекция за бръмбари в офиса на Благомир Коцев не е разкрила съществуването на подслушвателни устройства. Въпреки това новият кмет на Варна е разпоредил ремонт на кабинета си, завещан от Портних, поради опасения, че подслушватели може да са вградени в мебелировката или под подовата настилка. Служебната кметска лимузина също е била тествана за бръмбари, само че и в нея не са били открити подслушвателни устройства.В извънработно време Благомир Коцев извикал и поп, който да извърши водосвет на кабинета му. Свещеникът дошъл в 21 ч. вечерта и в продължение на близо час ръсел светена вода с китка от здравец из кабинета на варненския кмет, като най-после си тръгнал с 500 лв. в джоба на расото. „ Трябва да бъдат изгонени злите сили “, сбито коментирал освещаването на новото си работно място кметът на Варна.
В началото на седмицата 45-годишният градоначалник на морската столица разяснява във фейсбук профила си ситуацията, което е заварил, като не пропусна да жегне Иван Портних и по чисто битова линия. „ Започвам с кабинета, който заварих. Мръсен, износен, миришещ неприятно и с надрани стени. Портретът на Левски беше закачен зад вратата. Сега виси против мен на почетно място.
Българите обичаме дома си най-вече след фамилията. А неподдържаният дом приказва за липса на почитание. За комплицирани полезности, безгрижие и нихилизъм. Или като най-малко, за това, че в него не се живее… “, написа Благомир Коцев.
Източник: Уикенд, crimesbg.com
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР