Още в началото на нашия служебен кабинет стигнахме до консенсус,

...
Още в началото на нашия служебен кабинет стигнахме до консенсус,
Коментари Харесай

Пеканов за ревизирания План за възстановяване: Не бързането е важно, а качеството

Още при започване на нашия длъжностен кабинет стигнахме до консенсус, че бързането не е най-важното, по-важното е качеството на този стратегически документ за бъдещето на България. Така разяснява в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия вицепремиерът Атанас Пеканов

Според мен, нашата ревизирана версия е много по-добра от предходната, залага още по-високи упоритости. В последна сметка, средствата не са застрашени - те са там за нас и би трябвало да ги използваме по най-хубавия метод. В предходната версия на Плана имаше положителни планове, които бяха надградени , само че имаше и доста проблеми. Мисля, че успяхме да въведем доста нови положителни неща с това стават 57 плана и 43 промени, обясни Пеканов. Апелирам към политическите партии за последователност в този документ. Ние обещаваме, че нещо ще се случи - служебният кабинет дава обещание и по тази причина би трябвало последователност, сподели още той.

На въпрос вицепремиерът изясни, че съгласно него, методът, по който се развива страната не е добър от позиция на фокусирането в София. Това постоянно е била моята икономическа логичност - прекомерното фокусиране на хора и запаси в столицата е нездравословно за цялата страна. Видях некадърност на екипа на госпожа Фандъкова да понижи ресурса за метрото, да откри някакви лични средства, разяснява Пеканов.
 Няма риск от загуба на средства поради закъснение на Плана за възобновяване, уточни Пеканов
Няма риск от загуба на средства поради закъснение на Плана за възобновяване, уточни Пеканов

Проектите да помогат за " зелен преход "

Той е безапелационен, че образованието и науката са целите, които обуславят дълготрайното бъдеще на една страна. Икономиките на знанието са тези, които просперират. Видяхме доста кадърни младежи, които са били в чужбина и се върнаха в България и ние би трябвало да създадем всичко допустимо да задържим множеството от тях. България би трябвало да се движи доста по-бързо и не би трябвало да се фокусираме единствено върху Плана - да, той е значим запас, само че от нас зависи по какъв начин ще го използваме, акцентира Пеканов.

Има един огромен план, който ние се видяхме принудени да отпадне тъй като не беше предпазен пред Брюксел и не потвърждава, че няма да навреди на околната среда - това е планът за " Напоителни системи ". Ако този план беше оставен, Планът ни щеше да е подготвен след 5-6 месеца, изясни още Пеканов. Това, което ни би трябвало сега, е някакъв тип успокоение, консенсус по какъв начин да действаме за напред, сподели в умозаключение Пеканов.

Припомняме, че столичният кмет Йорданка Фандъкова упрекна служебния кабинет, че води война със столицата, а това не се случва на никое място в Европейския съюз. Думите бяха във връзка желанието на Пеканов в началото да извади метрото на София от Плана за възобновяване, а след това да понижи средства за него и за София в българския проект за възобновяване и резистентност.
 Въглищните райони – огромната въпросителна в Плана за възобновяване
Въглищните райони – огромната въпросителна в Плана за възобновяване

Парите за София от 560 млн. лева на 360 млн. лева, само че метрото остава

Служебното държавно управление и преструктуриране на Плана за възобновяване, развиване и резистентност. Министърът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов го е разгласил и го е дал за публично разискване. Очаква се след седмица Планът да се разяснява с партиите в Народното събрание. Това съобщи преди ден служебният министър председател Стефан Янев по време на постоянното съвещание на държавното управление. Промените в проекта са в посока на солидарността и тласъка на икономическата среда и бизнеса, посочи Янев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР