Още в началото казахме, че няма да правим коалиции с

...
Още в началото казахме, че няма да правим коалиции с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Не повече от месец ще изкара този парламент


Още първоначално казахме, че няма да вършим обединения с партиите на статуквото. Така, че беше ясно, че ние държавно управление няма да вършим. Този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което значи, че би трябвало да има долу-горе естествен Изборен закон за идващите предварителни парламентарни избори.

Това сподели Тошко Йорданов от „ ИТН ”, откакто дружно с номинирания за министър председател от партията Антоанета Стефанов и Ивайло Вълчев излязоха от постройката на президентството. Има Такъв Народ извършиха поръчката си и върната незабавно връчения им изследователски мандат за сформиране на кабинет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На излизане от президентството тримата бяха „ посрещнати ” от протестиращите представители на Вътрешна македонска революционна организация, които се оповестиха против нови изборни правила.

Мажоритарни избори за един месец не могат да се създадат, само че всички неистини, които бяха изречени, че „ ИТН ” се отхвърлят от мажоритарни избори лъснаха, тъй като през вчерашния ден в правна комисия единствените, които предложиха на идващите избори да има мажоритарен избор беше партия Има Такъв Народ и всички гласоподаваха срещу, в това число ГЕРБ, напомни Йорданов.

Докато стигнат до колите си, представителите на „ ИТН ” бяха освирквани от Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация и неговите съпартийци, които на парламентарните избори не съумяха да съберат нужните брой гласове и не влязоха в 45-ото Народно заседание.

Чуха се крясъци „ Мутри вън ”, „ Позор ”, „ турци сте ”, квалификации като „ еничари ” и „ прислужници на Ердоган ”. Наложи се жандармерията да направи строй и конвой пред автомобила на Йорданов, с цел да може да излезе от паркинга на някогашния Партиен дом.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР