Още в края на юли Българският лекарски съюз е публикувал

...
Още в края на юли Българският лекарски съюз е публикувал
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Да се отпуснат 200 000 лева на джипитата е парадоксално

Още в края на юли Българският лекарски съюз е разгласил мнението си за бюджета на страната.. Разликата от последното решение на Надзорния съвет е от към 3-4 милиона спрямо прогнозата и мнението на Лекарския съюз за бюджета на НЗОК следващата година. Това съобщи в " Още от деня " ръководителят на БЛС доктор Венцислав Грозев.

По думите му там, където ръководещите са се вслушали в мненията на Лекарския съюз, нещата вървят. Според доктор Грозев би трябвало да се обърне внимание и на преразпределението на средствата в този бюджет.

Д-р Венцислав Грозев, ръководител на Лекарския съюз: Не мога да схвана по какъв начин по доклад на НЗОК в извънболнична помощ има остатък, а в това време в днешният ден в офиса на БЛС се получиха голям брой сигнали за понижени посоки за лаборатория, консултация и суми за медико-диагностични действия.Ние настояваме част от болничната активност да излезе в извънболничната хем по-правилно да разпределим средствата, хем част от тях да бъдат икономисани. За последното решение на Надзора да се провиснал на общопрактикуващите лекари 200 хиляди лв., в случай че това е правилно, е извънредно парадоксално.
Шефът на БЛС разяснява и различния бюджет на Българска социалистическа партия, който предлага лечебните заведения да не са търговски сдружения.

Д-р Венцислав Грозев, ръководител на Лекарския съюз: За да станат нетърговски сдружения Народното събрание би трябвало да извърши колосална работа, с цел да трансформира десетки закони, тъй като единствено със Закона за лечебните заведения това няма да се промени. Ние имаме един единствен финансов източник, нямаме бюджетна система на опазване на здравето, имаме опция за в допълнение материално възнаграждение. Смело е като концепция. И търговия и медицина не са доста съвместими понятия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР