Още утре ще се включат 400 военнослужещи с техникаСлужебният премиер

...
Още утре ще се включат 400 военнослужещи с техникаСлужебният премиер
Коментари Харесай

Гълъб Донев върна надеждата на пострадалите от наводненията в Карловско

Още на следващия ден ще се включат 400 военнослужещи с техника
Служебният министър председател Гълъб Донев върна вярата на хората, които пострадаха от наводненията в Карловско.

Електрозахранването в домовете им към този момент е възобновено. Продължава работата по връщането на уличното осветяване.
До три седмици улиците, мостовете и инфраструктурата ще бъдат почистени и възобновени, увери още Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.



„ В потърпевшите от наводненията села имат потребност от хора, които да им оказват помощ да стартират живота си на чисто и да не газят през тиня, когато влизат в домовете си. За да ускорим възобновяване след потопа, държавното управление, дружно с регионалния шеф на Пловдив и кметовете продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина “, добави той.

Премиерът разгласи, че в още на следващия ден 400 военнослужещи с техника ще се включат в допълнение към работата. В петък чиновници от регионалните и общинските администрации в Пловдив и прилежащите области също ще оказват помощ в наводнените села.

„ За нас е значимо колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както нормално, в почивните дни ще се причислят и доброволци от доста места на страната. Благодаря на българите, които от 2 септември живеят с тъгата на хората и са солидарни освен с думи, само че и с дейностите си. Всяко изпитание за изправяне е крачка към възвръщане на нормалността “, добави Донев.

Правителството ще отпусне 200 хиляди литра вода от Държавния запас за потърпевшите от наводненията села в Карловско.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР