Още сто души от наемната руска компания Вагнер са се

...
Още сто души от наемната руска компания Вагнер са се
Коментари Харесай

Още наемници от Вагнер се приближават до границата на Полша

Още 100 души от наемната съветска компания " Вагнер " са се насочили към беларуския град Гродно, който се намира наоколо до полската граница. Това заяви министър председателят на Полша Матуеш Моравецки.

Полша е загрижена за евентуално разпространяване на войната на нейна територия - изключително откакто елементи от съветската формация се реалокираха в Беларус, съобщи Sky news.

По-рано този месец Полша, която е член на НАТО, стартира да дислоцира контингент от над 1000 бойци в източната част на страната.

„ Ситуацията става все по-опасна... Най-вероятно те (войниците на " Вагнер " - б. р.) ще бъдат маскирани като беларуската гранична защита, и ще оказват помощ на незаконните мигранти да стигнат до полската територия, като задачата е по този начин да се дестабилизира Полша. “ - сподели още Моравецки.

Той предвижда, че бойците най-вероятно ще се опитат да влязат в Полша, представяйки се за незаконни мигранти, а това по думите му крие спомагателни закани.

Антон Мотолко, създател на беларуския опозиционен план Hajun, който следи военната активност в страната, съобщи, че неговата група не е видяла никакви доказателства бойци на " Вагнер " да се доближават до Гродно.

Градът е покрай Сувалкския пролом - стратегическа линия земя по продължение на полско-литовската граница, която се счита за евентуално едва място на НАТО. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР