Още се облизваме, гледайки снимките в класацията за най-добри традиционни

...
Още се облизваме, гледайки снимките в класацията за най-добри традиционни
Коментари Харесай

Кралицата, на която е кръстена пица Маргарита“

Още се облизваме, гледайки фотосите в класацията за най-хубави обичайни специалитети в света за 2020 година, направена от Taste Atlas. Изобщо не бяхме сюрпризирани, че първото място държи фамозната пица „ Маргарита “.
 Taste Atlas, Атласът на усетите и топ 10 най-хубавите обичайни специалитети за 2020 година
Топ 10 на най-хубавите обичайни ястия в света

Класацията на Taste Atlas за 2020 година

Всяка минута милиони хора из цялото земно кълбо произнасят името ѝ с очакване. Може ли една „ Маргарита “? После хапват частите и не престават - всеки по своите задания.

Малцина обаче са се интересували коя е тази Маргарита и за какво пицата е кръстена на нея. Ето по какъв начин стоят нещата...
 Снимка 501569

Неапол, 1889 година. Рафаело Еспозито е притежател на най-хубавата неаполитанска пицария. През същата година Маргарита Савойска, брачна половинка на италианския крал Умберто Първи, посещава своята лятна резиденция Каподимонте, покрай Неапол.

По това време пицата е най-популярната храна на бедняците. Един ден от престоя си там Маргарита Савойска поискала да опита неаполитанска пица. Придворният готвач, който владеел до съвършенство френската кухня, не познавал кухнята на Южна Италия.

on Oct 19, 2020 at 6:11am PDT

Наложило се да се извърнат към Рафаело Еспозито. Той приготвил на кралицата три пици. Двете обичайни – едната с чесън, другата с аншоа, а третата измислил на момента. И тъкмо нея Еспозито покрил с червени домати, зелен босилек и бяла " Моцарела ". А това, както всички се досещат, са цветовете на италианското знаме. Именно нея кралицата харесала най-вече.

Впоследствие предприемчивият Еспозито нарекъл своята патриотично завършена пица " Маргарита " в чест на кралицата, написа.

Доколко тази история е стопроцентова истина, няма по какъв начин да знаем, тъй като самите италианци още не са безапелационни, някои я обявават за чиста небивалица, други - за красива легенда, а трети имат вяра в нея. Но тя към този момент е толкоз широкразпространена, че даже да не е изцяло достоверна, всички я одобряват за такава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР