Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни

...
Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни
Коментари Харесай

Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на възлови булеварди

Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на основни булеварди – " Копривщица " и " Свобода ". Поставени са и светодиодни пътни знаци Д17, както и в допълнение осветяване за по-добра видимост от страна на водачите и по-безопасното секване на пешеходците.

" Тъй като настилката е паваж, е подложен леден пластик, който е по-издръжлив, изключително на местата с по-интензивно придвижване на коли ", изясни заместник-кметът.

Припомняме, че в края на предходната година група жители насочиха редица претенции към Община Пловдив, чиято реализация към този момент е реалност.

Заместник-кметът добави, че всяко едно предложение на жители, обвързвано с възстановяване на пътната инфраструктура, се преглежда предпочитано.

По думите на напълно ще бъде заменено остарялото осветяване от бул. " Пещерско шосе " до бул. " Марица " -юг с съвременни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се сложи осветяване към прелезите.

За по-добра организация на придвижването до края на годината поетапно ще се вкара еднопосочно придвижване по улиците, в сходство с Генералния проект за организация на придвижването. Това към този момент е направено в регионите " Централен ", " Северен " и " Източен ", следва в " Западен " и " Южен ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР