Още с първите индикации, че Сексът и градът ще има

...
Още с първите индикации, че Сексът и градът ще има
Коментари Харесай

Да стареем красиво

Още с първите индикации, че " Сексът и градът " ще има продължение, стартира да нараства следващата необяснима лавина на негативизма. Враждебността към сюжета, основните настоящи лица, визията им, постъпките и каквото друго се сетите ескалира неимоверно в навечерието на премиерата на втората част на сагата, преведена на български като " Просто ей по този начин ".

Колоритната поредност за четири ярки съвременни дами е позната (поне със заглавието) даже на тези, които въобще не са я гледали. Но пък феновете на сериала (а по-късно и на филма) с часове могат да описват за стряскащите от време на време възгледи за живота на Кари, Миранда, Саманта и Шарлот. Примерът, който те дават, търсейки най-неочаквани способи за превъзмогване на проблемите в работата и във връзките им, най-малкото е заслужен за почитание. Факт е също, че героините, трансформирали се в въплъщение на самостоятелните представителки на нежния пол, мъчно се харесват на всички. Защото са откровени, уверени в себе си и се вълнуват освен какво се случва с тях самите, само че и по принцип им пука за живота.

Подобно отношение рядко ще срещнете измежду близки и познати, отегчени от битовизми и непрекъснати неволи. И евентуално поради това не стопира стремежът на злобарите по всякакъв начин да уязвят дамите, трансформирали се в знак на освободените от задръжки " мацки ". А в последно време най-върлите негативисти взеха решение да се концентрират върху... възрастта им.

Необходимо е обаче всеки да осъзнае, че бръчките не пречат на хората да са прелестни, стойностни, можещи и знаещи - освен в киното. Добре е никой да не се стряска от озвучените посредством средствата на седмото изкуство размишления, които сигурно вълнуват огромна част от обществото. Крайно време е да се научим да остаряваме красиво и да виждаме оптимистична вероятност даже в годините, които по този начин или другояче неизбежно се натрупат.

Не е ли по-логично най-сетне да желаяме колелото на времето, което ни е отредено, да се върти с достолепие? Защото възрастта е единствено число, а не положение на мозъка и духа или знак за избрани качества.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР