Още преди официалния старт на предизборната кампания започнаха да изскачат

...
Още преди официалния старт на предизборната кампания започнаха да изскачат
Коментари Харесай

Младеж купува гласове за 200 лв. през Фейсбук

Още преди формалния старт на предизборната акция започнаха да изскачат сведения за пазаруване на гласове. След скандалния семинар в Етрополе, наш четец с будна гражданска съвест ни изпрати сигнал за пазаруване на гласове в Котел. Той се натъкнал на него инцидентно във Facebook, само че счита, че не трябва да се подминава.

В профилът си 27-годишният Божидар Тахчиев предлага да купи гласовете на съгражданите си. “За всички котленци ще давам по 200 лева на глас. От на следващия ден стартират записванията. Необходими документ за идентичност, който да потвърди, че има право на глас в гр. Котел”, гласи офертата.

Нататък е по-интересно: “Парите ще се раздават една седмица преди изборите на всеки в друго време по лист през нощно време персонално в дома ви и без номера и камери, които снимат гласуването”.

Както е видно и на фотографията, младежът не се оправя добре с правописа и граматиката. Профилът му е от 2010 година, което значи, че не е основан скоро, с цел да може единствено някой да се пошегува. Иначе известието е пуснато в понеделник.

Интересен е коментарът на младежа за фотография с надпис “Не продавай гласа си на изборите”. “Хора, като ви дават, вземайте и отново гласувайте за който си желаете! И аз ще разпределям пари”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР