Няма да е лесно да се състави кабинет, тъй като

...
Няма да е лесно да се състави кабинет, тъй като
Коментари Харесай

Председателят на БСК: Политици имаме много, държавници - малко

Няма да е елементарно да се сформира кабинет, защото непрестанно се приказва за червени линии. Разумното е всички партии да превъзмогнат кавгите и да свършат нещо за българската стопанска система и за жителите. Ако в Народно събрание не могат да намерят път един към различен, от БСК сме подготвени да ги поканим и да бъдем медиатор сред тях. Това сподели ръководителят на УС на Българската стопанска камара Добри Митрев пред NOVA NEWS. “Политици имаме доста, държавници - малко ", сподели още той.  

Митрев уточни, че един от основните проблеми, които би трябвало да позволи страната ни е влизането в сухопътния Шенген. 

Експертът уточни, че друга значим въпрос е инфлацията, заради която се отсрочва приемането на България в еврозоната. Той акцентира, че цената на електрическата енергия е по-висока в сравнение с във Франция, а когато цената на тока е висока, това води и до повишение на цените. 

“Едно от безпокойствието, че се забавяме с влизането в еврозоната, е рискът, че някой може да се загледа в курса на българския лев все още. Някои смятат, че левът е надценен, други, че е надценен, само че имаме курс, който е явен за всички ", уточни специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР