Още преди нападението на Капитолия на 6 януари охраняващите сградата

...
Още преди нападението на Капитолия на 6 януари охраняващите сградата
Коментари Харесай

Полицията не е била подготвена за нападението на Капитолия от 6 януари

Още преди нападението на Капитолия на 6 януари охраняващите постройката полицейски сили са разполагали с повече информация за идна опасност, в сравнение с се твърдеше до момента, само че е получила заповед да не употребява най-силните си тактики, се споделя в представен от американските медии отчет, съобщи Франс прес.

Критичният отчет в 104 страници на генералния контрольор на полицията на Капитолия Майкъл Болтън стига до извода, че служителите на реда не са се подготвили или не са реагирали съответно на смъртоносното нахлуване против постройката на Конгреса на Съединени американски щати, оповестяват в. " Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен.

Охраняващата Капитолия полиция е разполагала с информация, в която се предизвестява, че последователи на настоящия президент Доналд Тръмп, които имат вяра в обвиняванията за измами на изгубените от него избори през ноември, съставляват опасност, показват тези медии, цитирайки отчета.

Три дни преди офанзивата защитата на Капитолия е получила разследващ бюлетин с оценка на рисковете от принуждение от поддръжници на Доналд Тръмп.

" За разлика от предходни следизборни демонстрации, целта на последователите на Тръмп за 6 януари не са контрапротестиращите, а самият Конгрес ", се казвало в документа. " Склонността им да притеглят бели супремасистки милиции и други интензивно призоваващи към принуждение хора може да докара до особена рискова обстановка за опазването на реда и за необятната общност по принцип ", се добавяло в предизвестието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР