Още по темата18.02.2022 / 11:34снимки Община Варна, Иван МиховПатовата ситуация

...
Още по темата18.02.2022 / 11:34снимки Община Варна, Иван МиховПатовата ситуация
Коментари Харесай

Безхаберието във Варна продължава: 800 деца не са в училището си заради няколко керемиди

Още по темата18.02.2022 / 11:34

фотоси Община Варна, Иван Михов

Патовата обстановка към обикновения ремонт на покрива на СУ „ Димчо Дебелянов ” във Варна продължава и към този момент стартира да става изцяло неуместна. Това описа пред „ Петел ” родител, който е засегнат, че към този момент две седмици разместените от вятъра керемиди на покрива на постройката си стоят без ремонт, а община Варна не може да се провежда, с цел да почне ремонта.

„ Ремонт, поради който 800 деца и всички техни родственици са в един обаян кръг. Ясно е,че има доста огромен проблем в самата поръчка за повсеместен ремонт и рационализация на учебното заведение, когато той е завършил през 2019 година ”, написа недоволният родител Иван Михов.

Ето цялото писмо на варненеца, който акцентира, че към огромния ремонт за милиони на учебно заведение „ Димчо Дебелянов ” преди три години очевидно има и по-сериозни проблеми:

„ Здравейте!

Отново ви пиша с голяма мъка и гняв, тъй като никой нищо не преприема по въпроса с ремонта на покривното пространство на СУ " Димчо Дебелянов ".

Както ви бях загатнал и в предходният сигнал, дупката на покрива е тъкмо 2 на 2 м. Ремонтът ще лишава не повече от 3 дни. Вече минаха 14 дни и нищо не е направено - общината трансферира топката към учебното управление, то твърди, че не може да извърши ремонта, защото бенефицент е община Варна.

Ремонт, поради който 800 деца и всички техни родственици са в един обаян кръг. Ясно е, че има доста огромен проблем в самата поръчка за повсеместен ремонт и рационализация на учебното заведение, когато той е завършил през 2019 година

Получи се самостоятелна експертна оценка на строителен специалист, който си слага името и се подписва, че образователният развой може да продължи при ограждане на проблематичният сектор със строителни пана, с височина 2,20 м и минимално разстояние от фасадата - 5 м.

Входирана е в общината, само че общината не я признава (защото в нея има много уличаващи обстоятелства, като да вземем за пример, че е юридически ремонт на ремонта незабавно след приемането му) и продължава да твърди, че учебното заведение би трябвало да си извърши ремонта и тя не е страна по него.

Друг извод е, че като цяло покривната структура е постоянна, което е добре и не пречи спред мен децата да си изкарат образователната година в присъствена форма.

Аз да попитам – ало, общината, вие имате ли грам мозък? Досега да сте направили ремонта и да сте върнали децата, само че не, по-лесно да ги преместите в други здания и умерено да си правите ремонт  на ремонта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР