Още по темата15.05.2019 / 15:57България 2019 г. удари Дъното! Неизвестни

...
Още по темата15.05.2019 / 15:57България 2019 г. удари Дъното! Неизвестни
Коментари Харесай

Вижте разследването на бития и отвличан журналист Христо Гешов, за който медиите на мафията и властта мълчат

Още по темата15.05.2019 / 15:57България 2019 година удари Дъното! Неизвестни отвлякоха журналиста Христо Гешов поради следствието му за нелегално ВиК! Изнудиха медията да трие материали, с цел да го освободят15.05.2019 / 09:21Разследващият публицист Христо Гешов е открит! Беше в неопределеност от вторник. Полицията прави разпити14.05.2019 / 21:25Разследващият публицист Христо Гешов е в неизвестност11.05.2018 / 10:00Журналистът Христо Гешов е атакуван нощес пред дома си в Червен бряг

Автор: Огнян Стойчев, " Банкер "

Помните ли какъв брой се разсърдиха ръководещи и прокуратура на съмненията, че властта има пръст в убийството на русенската журналистка Виктория Маринова? Ами нервната рецесия и суетнята на проверяващите към разкритията " Джи Пи гейт "? Или пък слугинажа на афектираните от следващото 111-то място на страната в класацията на " Репортери без граници " госпожици? Сега да забележим какъв брой ще се докачат от изгубването и обработката на журналиста Христо Гешов да завърши с писането против следващия съумял локален предприемач.  

Гешов отнесе към този момент багра поради разкритията си за общинарите в Червен бряг, които воглаве с кмета Данаил Вълов усвоиха европейски средства за ремонт на личните си къщи. Сега пък изпадна в неизвестност цяла нощ, прекарана в компанията на двама, които го " убеждавали " да изтрие материалите си за противозаконното ВиК в Троян от уеб страницата на врачанския уебсайт " Зов нюз ". И беше пуснат да си върви едвам откакто изданието извърши ултимативното искане с унищожаване на публикациите и от You tube.

" Направихме го, тъй като цяла нощ не сме спали от терзание. Знам какво е да те заплашват! ", сподели основният редактор на " Зов нюз "  Мария Димитрова.  " Профилактирането " се случва след серия изявления против Христо Гешов в издание, свързвано с депутат от Движение за права и свободи. Във връзка със същите материали имало и цяла серия закани, поради които Гешов получил полицейска отбрана.

Адмирации за смелостта, само че казусът е от години и локални хотелиери от дълго време писаха за него отворено писмо до премиера Бойко Борисов, Министерски съвет и Народното събрание. Бизнесменът Пламен Данов, притежател на Комплекс " Чифлика " - втория по величина балнео-курорт в Северна България, употребява посредством компанията си " ДАД " ООД като своя благосъстоятелност водопреносната мрежа в региона. Отвореното писмо си коства да бъде прочетено - даже 1/10 от изложеното в него да е истина, някой би трябвало да се засрами и да свърши нещо по недоволствата.

Накратко: алената кметица на Троян Донка Михайлова обърнала града на феодално имение в интерес на избрани лица и компании, измежду които тази на Пламен Данов. Вместо да доизгради мрежата, общината препраща останалите хотелиери към " ДАД " ООД, с цел да подписват с сдружението контракти за водоснабдяване. По калкулации на недоволните загубите на общината от частното ВиК за последните 10 година е близо милион лв..

Изпращали сигнали до прокуратурата, последвани от отводи за следствие с нелепи претекстове. Е, имало и постановление персонално от основния прокурор Сотир Цацаров, който изпратил проблема за следствие в Националната следствена работа с мнение, че са налице данни за закононарушение. Което значи, че следствието е качено на трупчета, тъй като някой се е обадил където би трябвало и е споделил каквото би трябвало.

Кметицата ни лук яла, ни лук мирисала. Проблемът не бил общински, а междуфирмен и локалната власт нямала отношение. Търсели решение на казуса, подхванали ограничения, само че били нужни огромни вложения, сподели Донка Михайлова. И, несъмнено, имало политическа офанзива с раздухването на случая заради идните през есента локални избори.

Може и по този начин да е, какво по-нормално от такива офанзиви. Може и публицистите да са техни остриета в осъществяване на поръчки - и това е всеобща процедура. Само че в случай че си невредим за омаскаряването, то е надалеч по-трудно. Пишат против теб в медия - поискай право на отговор или отговори в друга медия. Жалят се от теб в прокуратурата - отбрани се с пояснения пред проверяващите. Сочат те в отворено писмо до високите институции - напиши своята истина в друго отново до тях.

Но да малтретираш публицисти с анонимни закани и среднощни гавази, а креатурите във и към властта да бездействат афектирано, е противоположното на всичко в което тя непрекъснато будалка електората.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР