Още по темата12.09.2019 / 16:26БНР свали от ефир журналистката Cилвия

...
Още по темата12.09.2019 / 16:26БНР свали от ефир журналистката Cилвия
Коментари Харесай

Силвия Великова: Казаха ми, че има натиск да бъда свалена заради критики към Гешев

Още по темата12.09.2019 / 16:26БНР смъкна от ефир журналистката Cилвия Beлиĸoвa, няма публично пояснение за какво

Снимка фейсбук

" Преживяла съм го към този момент един път със сменяне на ресора през 2004 година, когато по искане на пресцентъра на президента Георги Първанов ресорът ми бе лишен. Минаха 15 години, очевидно времената не са се трансформирали ", коментира свалената от ефир журналистка на БНР Силвия Великова пред  " Сега ". Тя прибавя, че няма да подава заявление за излизане в отпуск поради абсурда. 

" Няма писмени претекстове за отстраняването ми от ефир и отнемането на ресора ми ", беше безапелационна Великова. Журналистката изяснява още, че е била извикана от новия и.д. шеф на " Хоризонт ", който ѝ съобщил кой поема правосъдния сектор и кой ще води утрешното ѝ предаване. 

" Готвих предаването допреди малко и трябваше да отида на митинга против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор ", изяснява журналистката и добавя, че импровизирано от вторник управлението води диалози с нея. Било й недвусмислено показано, че има напън да бъде свалена от ефир поради непрекъснатите си рецензии към Гешев. Било й е препоръчано да образова кореспондентите на радиото.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в " Хоризонт " ненадейно е пенсиониран досегашният шеф и е назначен нов и.д. - Николай Кръстев. Великова е свалена от микрофон, а правосъдният сектор, за който дава отговор от доста години, е разпределен на нейни сътрудници.

Генералният шеф на БНР Светослав Костов разяснява пред " Свободна Европа “, че единствената причина Великова да не води предаването „ Преди всички “ и да не се занимава повече със правосъдния сектор е, че длъжносната й характерност е старши редактор в стратегия „ Хоризонт “. „ Има ново управление на програмата, което да взема решение по какъв начин да звучи тя по-добре. Никой никого не е свалял, а госпожа Великова ще продължи да извършва отговорностите си “, изяснява Костов. Генералният шеф дава отговор негативно на въпрос дали решаващи за измененията в БНР не са неуместните въпроси на журналистката. „ Тя не е прекомерно сериозна към прокуратурата през последните месеци, тя е сериозна към прокуратурата от 15 години. Ако е имало някакъв напън, той е можело да бъде извършен от дълго време. “ По думите на Костов става дума за еднолично решение на Николай Кръстев, който е „ един извънреден експерт “. Приоритет на новия програмен шеф на „ Хоризонт “ е да бъде изчистен профилът на програмата, както планува концепцията на Светослав Костов.
„ Това не е първият проблем, който Николай Кръстев позволява, по тази причина не инцидентно съм го привлякъл към моя екип “, добави Костов.
Докато течеше абсурдът, по „ Хоризонт “ звучеше песента на „ Бийтълс “ „ Let it be “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР