Още по темата Вечерни новини: 10% ръст на държавните заплати

...
Още по темата Вечерни новини: 10% ръст на държавните заплати
Коментари Харесай

Дръжте лъжеца

Още по тематиката
Вечерни вести: 10% растеж на държавните заплати следващата година, съдът върна Вълчо Арабаджиев в ареста

И още: " Булгаргаз " изиска скок в цената на газа от 14%; Австрия ще поддържа наказателна процедура против Унгария; Правната комисия отхвърли президентското несъгласие против високите правосъдни такси
11 сеп 2018
Вечерни вести: Борисов уточни тримата нови министри, напредък на антиимигрантската партия в Швеция

И още: Правната комисия се кани да отхвърли следващо президентско вето; Русия стартира най-голямото военно обучение в историята си
10 сеп 2018 От тенис мач с исторически залог финалът на женския US Open се трансформира в скандал, който разпали спор за сексизма, расизма и двойните стандарти в спорта. Първата купа от Големия шлем за Япония, извоювана от 20-годишната Наоми Осака, остана в сянката на спора сред Серена Уилямс и съдията Карлос Рамос. Всичко стартира с предизвестие за треньорска интервенция, продължи с наказателна точка за строшена ракета и приключи с углавен гейм за жестоко отношение към рефера. Случаят раздели мненията света на тениса. Едни упрекнаха Уилямс, че е помрачила мача с неумението си да губи. Според други Рамос е бил излишно пунктуален, до момента в който против мъжете не ползва същата суровост.

Още на корта, когато повика основния арбитър на шампионата и турнирния шеф, Уилямс насочи обвиняванията си в тази посока. " Има доста мъже, които вършат по-лоши неща на корта, само че единствено тъй като съм жена, получавам наказване ", чуха се думите ѝ още в директното лъчение на " Евроспорт ". Женската тенис асоциация (WTA) поддържа Уилямс и се включи в обвиняванията към Рамос. " Вярваме, че не би трябвало да има разлика в стандартите за приемливост към страстите, изразени от мъжете и дамите. Убедени сме обаче, че тъкмо това се случи ", сподели ръководителят на WTA Стив Саймън, представен от Reuters. Уилямс получи поддръжка и от един от най-темпераментните и постоянно замесвали се в кавги на корта играчи - Джон Макенроу, който пред ESPN съобщи: " Казвал съм много по-лоши неща. Серена е права за това, че мъжете са третирани по друг метод ".

Били Джийн Кинг, пионер в битката за равни права сред мъжете и дамите в тениса, даже благодари на Уилямс. " Когато една жена е прочувствена, значи е " истерична " и получава наказване. Когато един мъж го прави, значи е " прям " и за него няма последици. Благодаря ти, Серена, че насочваш вниманието към този двоен стандарт. ", написа именитата американка в Twitter.

Шампионът при мъжете Новак Джокович дефинира дейностите на Рамос като " ненужни ", само че отхвърли изказванията за сексизъм. Статистиката сподели, че по време на US Open са отсъдени 108 нарушавания на правилника - 86 при мъжете и 22 при дамите. А историята помни други сходни случаи с Уилямс, която в същия шампионат преди 9 години заплаши да " завре топката в гърлото " на един от лайнсмените. Тогава американката още веднъж не видя за нужно да се извини и се отбрани с обвинявания в сексизъм, макар че съдията беше жена. " Тъжно е за спорта, когато един състезател се пробва да бъде по-голям от разпоредбите. ", разяснява рекордьорката по трофеи от Големия шлем Маргарет Корт, представена от The Australian.

[The Herald Sun] Австралийският The Herald Sun се включи във вълната с подигравка, на която е изобразена гневната Уилямс, скачаща върху счупената си ракета. В същото време съдията споделя на съперничката ѝ: " Може ли просто да я оставите да победи ". Авторът Марк Найт беше подложен на остри рецензии, включително обвинявания в расизъм поради... огромните устни на Уилямс в карикатурата. " Това е расистка рисунка. Найт демонстрира черти на лицето, които припомнят за карикатурите против човешката природа от времето на законите, които постановиха расовата дискриминация в Съединени американски щати през XIX и XX век ", написа Washington Post.

В отговор The Herald Sun разгласява още веднъж карикатурата с Уилямс и излезе със заглавие " Добре пристигнали в света на политическата уместност ". " Критиките към карикатурата на Марк Найт демонстрират, че светът е станал прекомерно политкоректен и не схваща ролята на карикатурите и сатирата в новинарските медии ", съобщи Майкъл Милър, изпълнителен шеф на пресгрупата, която издава австралийския вестник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР