Още по темата: Вдовицата на Георги Илиев със сензационно разкритие

...
Още по темата: Вдовицата на Георги Илиев със сензационно разкритие
Коментари Харесай

Нещо изненадващо се случи на гроба на Георги Илиев СНИМКИ

Още по тематиката: Вдовицата на Георги Илиев със сензационно разобличаване СНИМКА

Малка група другари уважиха 14-ата годишнина от показния разстрел на Жоро Илиев – Главния. Преди дни те се събраха и посетиха гробa, където е положена част от праха му на Софийските централни гробища, написа вестник Монитор.





„ Не би трябвало да се не помнят старите ЛИДЕРИ “, гласяха и част от постовете в двете фейсбук групи „ ВИС “ и „ ВИС – 2 “.

„ Ако за едни Жоро беше дявол, то за нас той е бил и ще бъде ангел. Човек с голямо сърце и държащ на справедливостта. Поклон пред паметта му “, разясниха в обществените мрежи негови другари.

Неизвестни към този момент създатели са разгласили фотоси от гроба на Главния, от които е видно, че той не е пропуснат.





На мястото има сложени цветя, храни и питиета.

Кюстендилци също си спомнят за по-малкият брат от семейство Илиеви, само че към момента недоумяват за какво той не е положен до тялото на брат му Васил Илиев в остарелия погребален парк на Кюстендил.

„ Леля Венка доста държеше синът й да бъде положен до брат му, само че Мая друго реши. Тя го кремира и раздели праха му на три елементи. Едната тя разпръсна от яхтата си в морето, втората даде на майка му, а третата поставиха в Софийските централни гробища “, напомнят другари на Главния от Кюстендил.

„ Тогава внезапно гръмнаха всички медии – Главния е погубен с един патрон в сърцето. Умрял е на място.

Бяхме потресени, не можехме да повярваме, по този начин е и в този момент. Не имаме вяра, че Райко Кръвта е в основата на всичко, само че това по този начин и ще остане тайнственост във времето “, разясниха още хора от обкръжението на Жоро.

А той намира гибелта си на 25 август 2005 година, пред заведението „ Буда бар “ в курорта Слънчев бряг. Около 22:30, снайперист го прострелва пред десетки очевидци. Убийството е сходно с това на притежателя на МГ Корпорация Илия Павлов.

Убийството става малко след победа на Локомотив Пловдив (тогава благосъстоятелност на Георги Илиев). Босът отива да чества успеха на тима си в Слънчев бряг. Илиев е погубен тъкмо когато става да приказва по телефона си. Умира на място – с един патрон в сърцето, а по него е стреляно от прилежащ хотел.

Основната версия е, че палач на Илиев е Васил Арарски, по-известен като Райко Кръвта. Според управляващите Илиев и Арарски са имали спор по отношение на кой да оглави пазара за опиати в югозападна България. Райко Кръвта е погубен няколко месеца по-късно. Пушката „ Аншуц “ 22-ри диаметър, с която е бил убит Георги Илиев, се съхранява в Министерство на вътрешните работи.

А през днешния ден още веднъж продължава търговията в обществените мрежи с ликовете на двамата братя. Специална група във фейсбук, с незнаен създател, продава лепенки за коли, тениски и ключодържатели със фотоси на Васил и Георги Илиеви.





Масово столичани пък започнаха да си залепват стикери на колите с логото на групировката, като по този метод всяват боязън измежду крадците.



Тениските вървят от 20 до 30 лева и са измежду желаните дарове за мъжете в междинна възраст. Анонимните админи на групата ВИС – 2 оферират и календари, които също се разпродават като топъл самун.

Източник: Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР