Още по темата Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт

...
Още по темата Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт
Коментари Харесай

Летищата в Бургас и Варна с 9% увеличение на пътниците за първото полугодие

Още по тематиката
Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД

Промяната влиза в действие от 29 октомври

Финансовите загуби за самолетната компания се чака да са 1.5 млн. лева

Летищата във Варна и Бургас, които са част от Fraport Twin Star Airport Management, са отбелязали съвсем 9.4% нарастване на пасажерите за първата половина на годината, сочи отчетът към финансовия доклад на немската Fraport. През този интервал трафикът е достигнал до над 1.294 млн. души. Морските летища не престават да означават положителни резултати, въпреки растежът на пасажерите да се забавя по отношение на предходната година. Тогава той беше към 25%, само че отчетът бе към началото на август, а не за първата половина на годината. Сега на процедура Бургас и Варна доближават 1.3 млн. души два месеца по-рано, в сравнение с през предходната година.

Първото шестмесечие

Според разбивките за първото шестмесечие летището в Бургас е приело над 720 хиляди пасажери, а това във Варна – съвсем 574 хиляди В проценти нарастването при Бургас надвишава 5%, а при Варна – 15%. За второто тримесечие възходът е даже още по-голям, като общо за цялото летище Варна той съвсем доближава 10%. В отчета си Fraport отбелязва, че се следи напредък на туристите от Англия, Полша и Австрия, въпреки да не дава съответни цифри с какъв брой тъкмо се е нараснала броя им.

Важно за растежа на летищата са новите линии, които бяха открити от Wizzair и easyJet. Wizzair стартира да транспортира клиенти от Варна до Тел Авив през юли, а през юни easyJet стартира полети от Варна до Лондон и Берлин. В края на предходната година пък Wizzair възвърне полетите София-Варна.

Представянето на Fraport

Двете летища се показват на приблизително равнище за цялостната компания. Най-добре в групата на Fraport се показва Анталия, която отбелязва растеж от съвсем 30% при пътникопотока си. След турското летище са Санкт Петербург и Любляна с растеж от 25 и 20% надлежно. Най-натоварени остават летищата в Делхи и Франкфурт, които са обслужили надлежно 30 и 29 млн. пасажери.

Приходите на Fraport за първите шест месеца са се вдигнали с 10.7% до 1.35 милиарда евро, до момента в който облагата е била 136.9 млн. евро. Към края на второто тримесечие компанията разполага с над 20 хиляди чиновници по целия свят. От компанията означават, че нарастването в приходите се дължи и на по-високите такси на летището във Франкфурт, наред с покачването в трафика на пасажери. Fraport пое 14 районни летища в Гърция посредством звеното си Fraport Greece, през които са минали над 10 млн. пасажери.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР