Още по темата: "Спалнята" на Пловдив стана най-добрият квартал за

...
Още по темата: "Спалнята" на Пловдив стана най-добрият квартал за
Коментари Харесай

Кметуването в Тракия - трамплин за голяма кариера

Още по тематиката: "Спалнята " на Пловдив стана най-хубавият квартал за живеене Любимо място в жегите: Парк "Лаута " порасна с 80 дка Кметът на "Тракия ": Вдигам телефона и на непознати номера

Единадесет кметове са управлявали „ Тракия “ през 36-те години, откогато е основан регионът. Това са Лъв Панайотов, Тодор Петков, Данаил Търпоманов, Паун Иванов, Петко Гургутов, Кольо Именов, Веселин Чивчибашиев, доктор Александър Панов, Славчо Атанасов, Гиньо Матев и Костадин Димитров, който приключва втори мандат.

Портретите на 10-те някогашни управници са окачени в коридора на втория етаж на кметството на бул. „ Освобождение “ 63. Начело е Лъв Панайотов, който е имал достойнството пръв да поеме кормилото на най-младия пловдивски регион по времето на соца през 1983 година Панайотов е татко на шефа на ВиК ЕООД и общински консултант от ГЕРБ Спартак Николов. Той е бил отпред на „ Тракия “ до юли 1985 година

След него отпред на региона застава Тодор Петков. Креативният млад инженер командва " Тракия " две години, когато всеобщо се строят панелки и се построява пътната инфраструктура. След това стремително се изкачва нагоре. През 1988 година се издига до кмет на Пловдив. Принуден е да напусне службата една година след Десети ноември. По време на кабинета „ Станишев “ е назначен за регионален шеф, а по-късно е определен в Общинския съвет от листата на Българска социалистическа партия, само че се отдръпва, с цел да се върне към частен бизнес.

Кмет на „ Тракия “, отново по Живково време, е бил и инж. Паун Иванов, който застъпва на поста след Тодор Петков. В новото време, когато Петков ръководи Пловдивска област, някогашният кмет на " Тракия " е назначен за началник на Областно пътно ръководство. В последните години под негово управление като представител на компания " ИСА 2000 " е направена реконструкцията на на Асеновградско шосе.

Тракийци помнят и десните кметове на „ Тракия “, измежду които е и към този момент починалият доктор Александър Панов. Той командваше региона два следващи мандата от 1995 до 2003 година За него разказваха митове - по какъв начин всяка заран, преди да отиде в кметството, което тогава беше настанено в партерния етаж на бл. 14, надничал в контейнерите, с цел да види дали са вдигнали в точния момент отпадъка. По самодейността на доктор Панов в „ Тракия “ беше вдигнат монумент на репресираните макар оспорването на качеството на това произведение на монументалното изкуство.

И Славчо Атанасов се трансформира в жива легенда. След мандата в „ Тракия “ /2003-2007, където всеки ден беше измежду жителите на региона, Славчо се изкачи с поддръжката на ГЕРБ до стола на градоначалник, а по-късно и до депутатската банка с листата на НФСБ. И през днешния ден, въпреки Славчо от дълго време да е отвън ръководството на Пловдив, много тракийци не престават да го назовават „ нашия кмет “. А неговият съпартиец от НФСБ Костадин Гаров за малко не завоюва борбата за „ Тракия “ с Костадин Димитров от ГЕРБ на последните локални избори през 2015 година

Битката за " Тракия " няма да е лесна и на изборите тази есен. Костадин Димитров има стопроцентови шансове да бъде още веднъж номиниран за кмет на " Тракия " от ГЕРБ, защото в партията смятат двата му мандата за сполучливи. Освен в случай че не бъде препоръчан за поста градоначалник, каквито клюки се появиха.

Ако Димитров заложи на питомното и остане претендент за областен кмет, не е изключено дежавю от предходните избори с балотаж против Костадин Гаров, в случай че той получи доверието на общ претендент на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Битката обаче може да се трансформира в трибой, и то с присъединяване на нежния пол. Общинската съветничка инж. Гергана Стоянова от " Съюз за Пловдив " е заслужен претедент за кметския пост в " Тракия ", твърди водачът Дани Каназирева. Що се отнася до Българска социалистическа партия, на този стадий социалистите имат други грижи и са надалеч от номинациите по региони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР