Още по темата Почти без грешка Samsung Galaxy S9+ e

...
Още по темата Почти без грешка Samsung Galaxy S9+ e
Коментари Харесай

Портативно домашно кино

Още по тематиката
Почти без неточност

Samsung Galaxy S9+ e може би най-пълноценното осъществяване измежду всички смарт телефони на пазара
5 апр 2018
Амбицията на Xiaomi

Моделът Mi Mix 2 без проблеми съперничи на флагманите на огромните съперници
30 мар 2018 Трябва ли екран
Въпреки че може да прожектирате непосредствено върху стената, екраните са основани особено с цел да отразяват лъчите на проектора и да ускоряват яркостта на изображението. Екраните имат оценка за gain factor – колкото по-висок е той, толкоз по-добре отразяват светлината. Белите екрани ускоряват яркостта и са подобаващи за презентации, а сивите – контраста, и са основани за филми. Екраните могат да са моторизирани, закрепени, за триножник или механични. Цената им е сред 50 и 150 лева.Само преди няколко години да имаш проектор у дома беше непотребна глезотия. Много по-често тези апарати, които тежаха извънредно доста, се вземаха най-вече назаем за фирмено събитие с единствената цел да създадат дадена презентация по-малко скучна. В унисон със светкавичното развиване на останалите артикули за домашна електроника и проекторите през днешния ден към този момент са доста по-добри, по-евтини и по-компактни оттогава. Сега те са с размерите на външен харддиск, елементарно се побират освен в чанта, само че даже и в по-широк джоб, и на всичкото от горната страна правят не по-лоша работа от огромните им колкото домакински робот за разчистване събратя.

В момента портативните проектори на пазара биват няколко съществени вида, като, несъмнено, разнообразието на българския пазар не е огромно. Но това не е проблем, който огромните международни онлайн снабдители да не могат да разрешат.

Какво се предлага на пазара

Pico проекторите са малко по-големи от смарт телефон и са доста комфортни, само че за сметка на това нормално не са изключително ярки и множеството пъти са относително по-скъпи. Една концепция по-големи от тях са palmtop проекторите , които са надвишават размерите на една човешка длан, само че са задоволително комфортни за преместване в чанта.
Повечето проектори разрешават елементарно зареждане на файлове от SD карта или USB флашка, тъй че може да не носим преносим компютър с тях. Също по този начин някои имат функционалността да се зареждат безжично от смарт телефон или с кабел посредством HDMI порт.

Що се отнася до технологията на светлината, която употребяват, проекторите са два типа. Първите са с цифрова обработка на светлината (DLP – digital light processing), което разрешава по-компактен размер и прожектира ясна картина за динамични филми с наситени черни цветове и висок контрастност. Другите употребяват екран с течни кристали (LCD – liquid crystal display), който основава бляскавост на изображението, належащо за прожекция в светли пространства с по-остри елементи. Освен това те са енергийно по-ефективни и нормално са по-тихи от DLP. Има и трети вид технология: течни кристали на силиций (LCoS - liquid crystal on silicone), която се употребява доста по-рядко и най-вече в разработки на JVC и Sony, които са над междинната цена.

Също по този начин те се разграничават и по източника на светлината. Стандартната лампа устоя до 4000 часа и е най-изгодна. Лазерът не изисква замяна и има доста повече бляскавост и контрастност, а също по този начин е енергийно ефикасен. LED крушката устоя 20 000 часа, няма потребност от изстудяване и най-често се употребява в pico проекторите. Те могат да се изпозлват на всяка стена, само че дисплеят за прожектиране е за предпочитане. LG Minibeam 550

Технология: DLP
Тегло: 650 грама
Резолюция: 1280 x 720
Яркост: 550 лумена
Цена: от 748 лева съгласно pazaruvaj.com

(+) Лек, стилен, еднообразно подобаващ за филми и презентации. Има батерия, която устоя към 2 часа, вграден tv тунер и bluetooth.
(-) Скромна резолюция, не изключително ослепителен и няма доближаване (zoom).

AAXA P2-A Smart Pico

Технология: DLP
Тегло: 230 грама
Резолюция: 854 x 480
Яркост: 130 лумена
Цена: от 315 лева в amazon.com

(+) Едно от най-компактните решения на пазара с доста налична цена. Батерията му устоя 2.5 часа, реализира връзка посредством bluetooth и wi-fi, разполага с тъчпад.
(-) По-трудно се концентрира, цветовете не са напълно естествени и в случай че се употребява за презентация, текстът може да трепти.

Optoma 1080 Short-Throw

Технология: DLP
Тегло: 3 кг
Резолюция: 1920x1080
Яркост: 3000 лумена
Цена: От 870 лева в amazon.com
(+) Специално създаден, с цел да се употребява за игри с лаг от единствено 16 милисекунди и огрява с 3000 лумеа, а лещата му е по този начин пригодена, че основава огромна картина от малко разстояние.
(-) Не толкоз добър тон.

Philips Pocket Projector

Технология: DLP
Тегло: 120 грама
Резолюция: 640 x 360
Яркост: 50 лумена
Цена: От 440 лева в amazon.com

(+) Много дребен, с дълготрайна LED светлина, има слот за microSD карта и USB флашка, вграден представител.
(–) Само 50 лумена и има потребност от зарядно за батерията, което не е включено в комплекта.

Nebula Capsule

Технология: DLP
Тегло: 530 грама
Резолюция: 854x480
Яркост: 100 лумена
Цена: 550 лева в аmazon.com

(+) Живот на лампата от 30 000 часа, батерията устоя 4 часа, има 360-градусов представител, доста ярка и ясна картина.
(-) Обещава лична операционна система, която да подкарва известни приложения за стрийминг на видео като Netflix и Hulu, само че мнозина консуматори се оплакват, че тя не работи, както би трябвало, и изпитват проблеми с вярното действие на стратегиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР