Още по темата: Откриха банкова сметка за братчетата сираци от

...
Още по темата: Откриха банкова сметка за братчетата сираци от
Коментари Харесай

Неделино събра 3200 лв. за братчетата сираци

Още по тематиката: Откриха банкова сметка за братчетата сираци от Неделино

3200 лв. се събраха в дарителска кутия в общинската постройка в Неделино за близнаците Ивайло и Борислав Хаджиеви, заяви кметът на общината Боян Кехайов.
13-годишните братчета изгубили майка си, когато били на 4 година, а в средата на май т.г умря и татко им Здравко от онкозаболяване.

Трагедията раздруса стотици родопчани, хора от цялата страна, както и от чужбина. Общината в Неделино стартира акция за събиране на дарения и спомага за откриване на банкова сметка на малолетните близнаци.
Хора от Неделино сложиха кутии за набирането на средства в търговски обекти, а общината - в постройката си.

Отделно се събират средства и на сметка на децата, която е освободена от такси за донорите.

" Стресирани са. Шокът за тях е огромен. Опитваме се да запълним празнотата на децата, макар че родителите са незаменими. Момчетата не желаят да бъдат съжалявани ", описват роднините на сирачетата.
Близките дефинираха за аставник на близнаците една от лелите им - Стефка Байрактарова. Предстои към края на юни тя да бъде публично приета за аставник с решение на комитет по настойничеството, сподели Кехайов. След това ще бъдат регистрирани и събраните от общината и частни лица дарения, които ще бъдат предадени на настойника.
След извършени срещи с Дирекция „ Социално подкрепяне “ и Отдел „ Закрила на детето “ е задвижена процедурата за разпределяне на обществени помощи и ежемесечно подкрепяне на двете малолетни деца.

Към момента те получават по 155 лева наследническа пенсия от майка си. След това сумата ще се усили с още 50% и ще стигне по към 230 лева 1000 лв. еднократна помощ за близнаците по предложение на кмета ще гласоподава на 31 май т.г. на сесия на Общинския съвет в Неделино.

" Голяма съпричастност има към тяхната орис. Получил съм персонално десетки позвънявания по телефона, такива има декларирани и посредством обществените мрежи и формалната страница на общината. Имаме писма от целия свят даже, от Австралия и цяла Европа, от наши съграждани, които живеят и работят в чужбина. Местното население също се включи и подарява. Търговска верига пожела да поеме разноските по образованието им. Друга верига изиска банковата им сметка да преведе солидна сума ", сподели кметът Кехайов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР