Още по темата Opel може да изтегли 100 хил. автомобила

...
Още по темата Opel може да изтегли 100 хил. автомобила
Коментари Харесай

Двигатели на Volvo срещат проблеми с контрола на вредните емисии

Още по тематиката
Opel може да изтегли 100 хиляди автомобила поради следствие за нездравословни излъчвания

Германският регулатор откри още веднъж програмен продукт, който може да трансформира данните на колите
16 окт 2018
Доставките на Volkswagen в Европа внезапно се намаляват

Причините са в нуждата от нови проби поради условията за нездравословни излъчвания на Европа и комерсиалната война
9 окт 2018
Европейска комисия стартира следствие на немските автомобилни компании поради излъчванията
18 сеп 2018
Mazda, Suzuki и Yamaha също си признаха, че са фалшифицирали проби за нездравословни излъчвания

Японските автопроизводители се извиниха за случилото се, само че акциите им паднаха
11 авг 2018 Новата действителност за производителите на коли в международен мащаб се свежда до наложителното налагане на по-строги ограничения в ограничението на нездравословните излъчвания от продуктите на промишленост. Тази наклонност е повсеместна, като с всяка последваща страна, която се разгласи за забележителното понижаване на количествата на рисковите газове в атмосферата, фирмите от сектора стават обект на все по-взискателни инспекции и солени санкции за неспазване на стандарти за запазване на околната среда.

На този декор шведската Volvo е изправена пред сериозна обстановка, откакто стана ясно, че някои от моторите на камионите и рейсовете й имат част за контрола на нездравословните излъчвания от азотен оксид, която се скапва по-бързо от предвижданото, написа Reuters. Към този миг от компанията считат, че най-голямата партида от неизправното съоръжение е продадена на най-големите й пазари - Северна Америка и Европа, като разрешаването на казуса " ще коства много скъпо ".

Засега няма данни Volvo да е мамила при тестването на моторите или да е скрила някаква информация от управляващите след откриването на казуса. Разговори със съответните институции в двата пазара са към този момент в ход, разкри представител на компанията, като все още не е известно тъкмо какъв брой автомобила са наранени. Разследването на въпроса също е почнало, като мнението на шведския производител е, че при доставката на транспортните средства всички проби са отчели резултати в нормата. В отговор обаче акциите на компанията спаднаха до 5.3%.

У кого е виновността

Директорът на отдел връзка с вложителите на Volvo Андерс Кристенсон разяснява, че целият проблем се свежда до нередовност в каталитичния конвертор, доставен от външен производител. Засега няма спомагателна информация за името на тази компания, нито дали Volvo ще продължи да си сътрудничи с нея. За шведската компания въпросът на дневен ред в този момент е различен - дали единствено една част от конвертора би трябвало да бъде заменена или напряко цялото устройство.

Според анализатора на Kepler Cheuvreux Матс Лис във всеки случай разноските ще бъдат най-малко няколко хиляди на единица, без това да включва по-нататъшна ремонтна или поддържаща активност. Въпреки всичко за момента Volvo няма проекти да изтегля колите си, които за предходната година доближиха броя от съвсем 144 хиляди общо в Северна Америка и Европа. В цялата обстановка обаче редица самостоятелни анализатори виждат очертанията на по-голям проблем - в случай че доставчикът на неизправната част е външен, това би значело, че и други компании от сектора могат да чакат сходен процес на събитията и по този метод цялостната конюнктура да се утежни неимоверно.

Сянка от близкото минало

През 2015 година светът стана очевидец на скандал от невиждана големина - по този начин нареченият Дизелгейт, който разтресе радикално автомобилната промишленост. В него главният забъркан беше колосът Volkswagen, за който беше потвърдено, че съзнателно е променял резултатите от тестванията за излъчванията от своите коли. Резултатът – солидна санкция, тежки каузи и големи разноски за немската компания и пожар, който се разпростря измежду множеството производители.

Редом с Volkswagen, Nissan, Citroen, Hyundai и Volvo бяха измежду имената в центъра на абсурда, като следствията демонстрираха, че продуктите на всички излъчват излъчвания в пъти над разрешеното от регулаторите. За съпоставяне - информация на The Independent от 2015 година разкри, че топ пет на най-големите замърсители включват моделите Nissan X-Trail 1.6 dCi, Renault Espace Energy dCi 160, Jeep Renegade 2.0 Multijet, Renault Grand Scenic Energy dCi 130 Start and Stop и Volvo S40 D4, с излъчвания 14 пъти над позволеното.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР