Още по темата Ново море много е добре Летни дестинации

...
Още по темата Ново море много е добре Летни дестинации
Коментари Харесай

Видимо ваканционни

Още по тематиката
Ново море доста е добре

Летни дестинации за отмора и прекарвания през описания и потребни препоръки от първа ръка
22 юни 2018
Селекция: Пътна помощ

Неща за комфортно пътешестване
22 юни 2018
Гърция за напреднали

Малко по-различни от нормалните отбивки за моментите, в които не сте на гръцкия плаж
22 юни 2018 Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Зорница Русинова
Зората, както всички другари я познават, е съветник, уредник и дизайнер на сватби и създател и притежател на организация за специфични събития.

Л ятна дестинация
Лятото е моят деен сезон за работа и нямам доста време за отмора, само че когато съумея, в България съм на къмпинг " Смокиня " , където имаме каравана и на пясъка съм си у дома. Извън граница избирам странствуване с яхта в топлите морета на Гърция .

Никога б ез
Бутилка хубаво просеко и съответните чаши за пътешестване, бели кецове Converse, бели тениски (поне четири), класическия деним на Acne, Levis, Diesel и обичаните ми пръстени.

Книга
Винаги са повече от една и на книжен притежател, обичам миризмата на мастило. Задължително - прекрасен и занимателен разказ, нещо, което ме кара да се дръзвам с глас, като Удхаус да вземем за пример, някоя книга, която ми оказва помощ да се опозная: Толе, Иванела Самуилова, " Пътят на създателя " на Джулиян Камерън, една или няколко. Актуалният брой на L’Europeo и EVA.

Д жаджа
Любимият ми златен MacBook 12 inch, Bose Mini Sound Link, слушалки Bose и, несъмнено, iPhone.

Козметика
Прекрасният серум Hydrate me на Youthiful, слънцезащитен крем Darphin Soleil Plasir SPF 50, дневен и нощен крем Darphin от серията Stimulskin Plus във версия за път, паста за зъби Bilka Homeopathy, какаово и сусамово масло, балсам за кожата ми и моят мирис – Wonderwood на Comme Des Garcons.

Случка за спомен
Имам боязън от хвърчене и нормално вземам решение казуса с вино, само че за късите полети би трябвало нещо по-силно. Така в един полет от София до Варна след преценка на обстановката от страна на стюардесата и лекарство във тип на уиски, което аз по принцип не пия, се разсъниха с чисто нов часовник и парфюм на нощното шкафче в хотела, закупени явно в самолета, без да имам спомен за това. Хубавото беше, че положителният ми усет не ме беше напуснал дружно със страха от хвърчене и часовникът беше прекрасен, летен модел. Нося го и до ден сегашен.

Летен обред
С крайници в пясъка и с чаша пенлива напитка в ръка, нормално в розов цвят, във времето сред деня и нощта, когато слънцето преди малко се е скрило. Тогава денят си отдъхва, безшумно е, а нощта носи безчет обещания.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Анастас Георгиев
Дългогодишен финансист, съсобственик на,,Мянасо-имоти ". В свободното си време прави интериорен дизайн, снима се в рекламни клипове и пътува.

Любима лятна дестинация
Роден съм в Бургас и морето е значима част от моя живот. Места като Созопол, Аркутино, устието на река Ропотамо са незабравими мемоари от детството. За страдание през последните години тези сантиментални божествен кътчета замязяха на бетонни джунгли и аз избирам да ги оставя точно като мемоари надълбоко в мен. Гърция е новият парадайс за мен и моето семейство – вкусно, чисто, синьо море, дребни селца или къмпинги (www.aktioneirou.gr) – елементарни неща. Третият р ъ кав на Халкидики предлага извънредно приятни места с големи плажове, дребна механа на пясъка и гостоприемни притежатели. Миконос пък е място за диво изкарване в замайване, танци и доста слънце.
Обичам остров Ибиса – изключително северната му част, там, където няма нощни клубове, а дребни заливи с плажове, от които не искаш да си тръгнеш. Лаундж питейни заведения с приятна чил навън музика, мохито и още веднъж доста слънце (km5-lounge.com).

Никога без
Не потеглям без обичаните си хора. Другото би било самотно. Търся споделените страсти от вида - " Виж, виж! Еха... " Не тръгваме без бутилка вино. То оказва помощ да се отпуснеш, да оставиш напрежението и напрежението.

Книг а
Книгите остават в София. Това е време аз да " напиша " нещо. Време за диалози с другари, съзерцания и смях. Последната книга, която прочетох у дома, беше " Хавра " на Захари Карабашлиев, само че не ми хареса.

Джаджа
Телефон, несъмнено. Но това е времето, когато минимум го употребявам. Любима джаджа ми е " Совиньон блан Сейнт клер Марлборо ".

Козметика
Парфюм – последният подарен от обичаната ми жена, в тази ситуация D’Hermes. Не обичам козметиката. Смехът е най-хубавата козметика.

Случка за спомен
Много са! Има места, на които усмивката ми се появява на лицето и не слиза, до момента в който не се кача в самолета. Старият град Лука в Италия, Валенсия в Испания , пазарът в Барселона . Преди време обичахме да почиваме в Португалия в малко имение от XV в ек северно от гр. Порто – Quinta do Monteverde. Океанът бе леден, вятърът – съвсем ураганен, само че насладата да срещаш уютни хора, да се храниш в скромна механа на брега на морето с преди малко уловена морска храна ме правеше благополучен. Между другото Португалия е най-вкусната страна!

Летен обред
Нощно къпане в морето. Остана ми от тези детски години и Созопол и Бургас и в този момент го извършвам прецизно с децата. Надявам се, че за тях морето също ще е чувство за независимост и благополучие. Пътуването без другари и обичани хора е самотно начинание.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Стефка Дечина
Стефи управлява маркетинга и процесите в първия децентрализиран развъдник за блокчейн планове аеternity Starfleet. Пътешествията за нея са всичко, обожава да снима и от всяко пътешестване има хиляди фотоси, най-много на храна и здания.

Лятна дестинация
Баба ми живее съвсем на границата с Гърция, по тази причина от дете лятото за мен е там, извършвам кражба си всеки вероятен уикенд още от май до края на септември. В последните няколко години проучвам по един нов гръцки остров на сезон и всякога се удивлявам на хубостта на гледките и плажовете и спокойствието на хората. Тази година наред е Миконос. От предишното лято се възпламених и по ветроходство, за което множеството места в Гърция са парадайс.

Книга
Никога не потеглям без най-малко пет книги и две списания (не съумявам да ги прочета и всякога се пробвам да ги разпределям на близките, с цел да не ми е гузно). Фен съм на биографиите и в този момент съм си подготвила Вивиан Уестууд. На плажа в Гърция ще чета The Colossus of Maroussi – странствуване на Хенри Милър из гръцките острови през 1970 година Очаквам да е цялостна с авантюристичен дух и откривателство а ла Индиана Джоунс. Плюс книгата, по която съм полудяла сега – Everybody lies на Сет Давидовиц. Изобилства от занимателни и забавни социлогически обстоятелства от обществените онлайн търсачки.

Джаджа
Никога не потеглям без телефона си. Преди всяко пътешестване върша обширно изследване в инстаграм на забележителности, плажове и заведения за хранене и всичко се резервира в папки на телефона и се разпределя по дни. Също по този начин боготворя да фотографирам и от всяко пътешестване имам хиляди фотоси, най-много на храна и здания.

Козметика
Задължително взимам една торба слънцезащитни кремове във всички вероятни вариации на фактори и текстура и постоянно горя. Дневният крем за лице с алено грозде на Korres. Има фактор 30 и защищава от появяването на слънчеви петна. Слънцезащитен крем за лице на Eucerin 50+ фактор, какаово масло, крем за тяло и ароматна свещ на Items с благоухание на лавандула – с цел да ми е хубаво и на душата.

Случка за спомен
Лятото в Гърция не може без узо! Само че аз доста късно разбирам, когато ми се е усладило повече от нужното. Така един лежерен обяд на плажа с миди и узо предходната година бързо докара до пряк и доста сценичен пристъп в стаята. В същия миг на приятеля ми му прилоша от въпросните миди и всеки опит да ме разсъни завършваше несполучливо. Е, останахме си в стаята до края на уикенда, всеки измъчен от своята болежка. Но и това си има своя сексапил и романтика.

Летен обред
Обяд в ветровит ресторант над водата. Гледка, докъдето ти стига погледът, с необятното синьо. Калмари на грил, гръцка салата, узо и миди саганаки плюс доста самун. Нежен вятър в косата и една лека отмалялост от сутринта на плажа. Наздраве... и по този начин всеки ден.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Симеон Василев
Част от екипа на Credo Bonum Foundation, съосновател и изпълнителен шеф на Фондация GLAS и създател на блога за пътувания Scrambled eggs and happiness.

Любима лятна дестинация
За мен лятото не е сезон, а жанр на живот. Не се лимитирам до летните месеци за дестинации, а се стремя целогодишно да странствувам. Все по-желани стават пътуванията до топли дестинации, когато тук е -20 градуса. Ако мога да предпочитам едно бягство за през зимните месеци – това ще е Тулум в Мексико и изобщо целият Карибски басейн. Иначе лятото в Европа нормално е обвързвано с фестивални пътувания – Sonar в Барселона, Milkshake в Амстердам, обезателно някои от прайд шествията в Тел Авив, Мадрид, Прага или където не съм бил. Гърция постоянно ще е в сърцето ми, изключително с острови като Самотраки, Кеа, Алонисос, само че за предпочитане отвън туристическия сезон.
Изненадващо, само че в листата ми към този момент не са Миконос и Ибиса, а различни дестинации – Азорските острови, родопските села, даже Париж през август е като различен град.

Никога без
Слънцезащитен крем, бански, леко яке, външна батерия, шапка, Kindle, презервативи, лубрикант и PrEP.

Книга
Всичко на Фредрик Бекман ( " Баба праща поздрави и се извинява ", " Човек на име Уве " ) – жизнеутвърждаващ и занимателен, само че за лятото съм заредил Кindle-a с " Американа " на Чимаманда Нгози Адичи и носителят на " Пулицър " Майкъл Шейбон с " Невероятните завършения на Кавалиър и Клей ".

Джаджа
Гугъл maps & Trip Advisor, Kindle & iPhone.

Козметика
Дневен крем със слънцезащитен фактор, даже за дните " под слънцето " в офиса. Щастлив съм, че намирам все по-голям избор година след година.

Случка за спомен
Обикновено са свързани със забравени чанти – чантата с обувки и прекарана 1 седмица с един чифт джапанки, чантата с медикаменти – не за мен, а за гаджето ми, с лека първи проблясък на меланхолия, която, както може да се доседите, се усилва, когато си не запомнил медикаментите.

Летен обред
Да ми се възпалят сливиците след прекалено много лед във виното и да отида с температура на идващото празненство. В кръга на шегата. Вече внимавам с леда. А измежду новите ритуали – пробвам се да не мисля, да оставям съзнанието ми да се рее. Както се досещате, не се получава от един път. Трябват ви доста летни ритуали процедура.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР