Още по темата Lego и Tencent ще си партнират при

...
Още по темата Lego и Tencent ще си партнират при
Коментари Харесай

Lego с първи спад на приходите и печалбата от 13 години

Още по тематиката
Lego и Tencent ще си партнират при създаването на артикули в Китай

Сътрудничеството планува взаимно създаване на игри, онлайн видеа и обществена мрежа за деца
16 яну 2018
Lego редуцира 8% от личния състав си

Мерките се постановат заради спад на приходите на датската компания през първото полугодие
5 сеп 2017 През 2017 година приходите са се свили с 8%, а оперативната облага - с 16%. Lego е изправена пред най-големия си тест след финансовия колапс, в който изпадна през 2004 година Датската компания за конструктори регистрира първия спад на продажбите и облагата си от над десетилетие, оповестява Financail Times. През 2017 година приходите са се свили с 8% до 35 милиарда крони (5.8 млрд.долара), а оперативната облага - с 16%, по отношение на предходната година, достигайки 10.4 милиарда крони (1.72 млрд.долара). Обратът идва след повече от десетилетие плевел напредък, през което компанията се радваше на двуцифрен процентен растеж в облагите си.

Проблемът идва от " изчистването на инвентара "

Компанията, която тази година навърши 60 години, оправда слабото си показване с " изчистването на инвентара ", като е продавала изостаналата си продукция на по-ниски цени. Според компанията световните продажби са останали без смяна и са завършили годината с възходяща наклонност.

" 2017 година беше предизвикателна година и като цяло не сме удовлетворени от финансовите резултати ", съобщи основният изпълнителен шеф Нилс Кристиансен, който зае поста през октомври. Той акцентира, че продажбите за декември на 7 от 12-те най-големи пазари са нарастнали, само че на компанията ще й е нужно известно време до окончателното си стабилизиране. През 2018 година фокусът на компанията ще е ориентиран към превъзмогване на спешния интервал и одобряване на резистентен дългогодишен напредък.

В конкуренция с електронните игри

Според специалистите протичащото се с Lego може да е отражение на изменящите се настройки на децата, които от ден на ден избират игрите през цифрови устройства. За да отговори на упованията, компанията ще се опита да лавира сред физическите и цифровите артикули. Отражение на второто беше филмът Лего Нинджаго.

Спадът в продажбите беше усетен на европейския и северноамериканския пазар, до момента в който в Китай компанията регистрира двуцифрен растеж. За да смекчи отрицателния резултат, компанията трябваше да редуцира 1400 служащи, или 8% от всичките си чиновници през миналата година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР