Още по темата: Легендата на българския футбол Христо Стоичков подкрепи

...
Още по темата: Легендата на българския футбол Христо Стоичков подкрепи
Коментари Харесай

Стоичков подкрепя българските атлети в Правец

Още по тематиката:

Легендата на българския футбол Христо Стоичков поддържа с наличието си българските спортисти на Балканиадата по лека атлетика в Правец. Но и също да се види с дългогодишния си другар Сергей Бубка, който също е в града в полите на Стара планина.

„ Познавам Сергей Бубка от дълго време, Стефка Костадинова ни срещна в Барселона, показа Стоичков. – Дойдох и да видя кои са най-хубавите ни спортисти и да ги поддържа. “

В Правец националният ни отбор е в цялостния си искра, а пък ръководството на леката атлетика е с най-високопоставените си представители – президентът и първият вицепрезидент на ИААФ Себастиан Коу и Сергей Бубка, президентът и първият вицепрезидент на Европейската атлетика – Свен Арне Хансен и Добромир Карамаринов и доста представители на Съвета на ИААФ, ЕА.



Снимки: Тони Тончев

Ивет Лалова завоюва балканската купа на 100 м пред българската аудитория на стадиона в Правец. Лалова финишира първа на 100 м с резултат 11:23. Тя незабавно след надпреварата благодари за поддръжката.

- За мен надпреварата беше, в положителния смисъл, лудница. До в този момент загрявах и се спасявах от жегата, само че не може да се оплакваме от хубавото и топло време. Знаете, че за спринта то е доста значимо. За останалото – не разбрах нищо, нито какъв е резултатът, нито какъв е вятърът (11.23 сек). За мен значимо беше да победя и да не отчайвам всички тези хора и деца, които са пристигнали поради мен.

- Очакваше ли да срещнеш конкуренция за първото място, кавато срещна от подгласничката ти Диана Вайсман?

- Разбира се, това момиче преди няколко дни бяга мощно по шампионатите. Има мощен резултат за сезона, тъй че тя направи едно хубаво. Надявах се тя да бъде в добра форма, тъй като на мен по този начин ми е по-интересно, и когато има конкуренция идват по-добри резултати.

- Бягане пред българска аудитория. Как се почувства?

- Винаги е по-различно да се бяга пред българска аудитория, доста е хубаво и малко изморително даже. Но в действителност, с шепи черпя от тази любов, която получавам тук и ще я взема със себе си за международното състезание. За мен е доста значимо да пускам тук и благодаря на всички хора, които са пристигнали да ни поддържат.

- А по какъв начин се почувства да бягаш вкъщи пред Себастиан Коу, Сергей Бубка, Свен Арне Хансен и останалите представители на властта в международната атлетика?

- Миксът е забавен – усещам се все едно тичам на международно състезание, поради тяхното наличие, и в това време пред деца от моя клуб. Невероятен микс, това е атлетиката, цялата палитра на атлетиката.

- Христо Стоичков пристигна на стадиона и сподели, че идва да види по какъв начин Ивет Лалова побеждава.

- Никога не се знае. Това е съревнование, всичко може да се случи. На някой може да не му е ден, да не му е добре, да не му се бяга, да няма мотивация, да не му е добре. Но значимото е, че нещата минаха добре, а в този момент с неспокойствие очаквам 200 м на следващия ден.

- А по какъв начин усещаш формата си?

- Чувствам се добре. Най-важното е, че съм здрава. Трудностите и тази година не ме пропуснаха. Но от тук до Доха остава малко време и за мен в този момент е значимо да закрепя тази форма, да я развия още повече и да бъда там в в действителност пикът и огромните резултатите.

- Как ще доразвиеш формата си – със надпревари или с тренировки?

- Бях поканена в тима на Европа за мача Европа против Съединени американски щати, само че трябваше да го откажа поради надпреварата, което имаме с клуба за деца на 15 септември. Така че от тук до Доха остават две седмици, като включим и пътуванията и всичко останало. В тях мога да върша само качествени тренировки – бързи прави. Остава малко време за работа. Но който не е подготвен до в този момент, към този момент няма повече време. Може би ще прекарам остатъка до Доха сред България и Италия, както постоянно.



Тихомир Иванов безапелационно завоюва балканската купа в скока на височина със мощен резултат.

Той се оправи с 227 см на надпреварата в Правец пред солидна поддръжка от родния му Плевен, от разнообразни други български градове и пред Себастиан Коу, Сергей Бубка, Свен Арне Хансен.

Останал самичък в бранша след 227 см възпитаникът на Георги Гетов направи три опита на 233 см, с които нападна олимпийския норматив за Токио 2020, само че те не бяха сполучливи.

Това е втора балканска купа за Иванов след триумфа му през 2014 година Тогава обаче той победи с цели 7 см по-слаб резултат – 222 см.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР