Още по темата: Филолог взима най-голямата заплата в Пловдив Доц.

...
Още по темата: Филолог взима най-голямата заплата в Пловдив Доц.
Коментари Харесай

Данъчен №1 инвестира в имот в Гълъбово

Още по тематиката: Филолог взима най-голямата заплата в Пловдив Доц. Шилев тъче на два стана за 46 бона Държавата дава по-добри заплати от частния бизнес Кметът се прехранва с 1388 лв. на месец

Директорът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Пловдив Венелин Найденов се разписва против 4236 лв., или годишно приходите от трудовите му правни отношения са малко над 50 000 лв.. Това излиза наяве от декларацията му пред КПКОНПИ. В сумата влиза и спомагателното заплащане за реализирани резултати, които се пресмятат на тримесечна база. Териториалната дирекция има и двама заместник-директори, като минималната заплата за този пост е 2500 лв., стана ясно от публикация на приходната организация наскоро, когато се търсеше човек на тази позиция. През 2018 година данъчен №1 е направил договорка за къща с двор и имот в село Гълъбово, като новопридобитата недвижима собственост се води фамилна благосъстоятелност.

Почти идентично заплащане получава и шефът на Военна болница Ангел Пеев, излиза наяве още от докладите пред антикорупционния орган.

Оттам нататък картинката със заплатите на лицата, заемащи висши обществени персони в Пловдив, става печална. С заплащане от 3240 лв. се подрежда доктор Аргир Аргиров, който ръководи втората по величина болница в региона УМБАЛ „ Пловдив “. Миналата година от пълномощник той бе определен за изпълнителен шеф на лечебното заведение след решение на Съвета на шефовете. Това занятие не му бе непознато, защото заемаше този пост в продължение на съвсем пет години - 2009 до 2014 година, а преди този момент от 2000 до 2009 година бе заместник-директор. Работил е като заместител шеф на МБАЛ " Свети Панталеймон " и на Регионалната здравна ревизия.

Отново здравна работа изстрелва идната доходна работа в Пловдив. Шефката на РЗОК Йорданка Караиванова, която ръководи Касата тук от октомври предходната година, а преди този момент е оглавявала РЗОК в Пазарджик, е получила годишно трудово заплащане от от 34 707 лв.. Директорът на РЗИ пък Ваня Танчева-Манчева се разписва против 33 881 лв. годишно, или по 2823 лв. на месец.

Още по-скромни заплати заявяват шефовете на основни звена в Пловдив. Директорът на Агенцията по храните Камен Янков е с заплащане 1714 лв., все пак той е съумял да придобие автомобил Нисан Кашкай през предходната година. Финансирал е покупката с продажба на неподвижен парцел и спестявания, заявява Янков. Приблизително като него получава и шефът на Държавна фирма Земеделие Йосиф Ячев. Шефката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева - с 1641 лева Въпреки семплата публична сума Басейнова дирекция Източно беломорски регион стана сцена на люта борба за високи постове. Веселин Марешки в народен ефир разгласи при започване на годината, че на някогашния шеф Георги Семерджиев му е желан рекет от 10 бона, с цел да резервира мястото си.

Борецът против противозаконното строителство пък - шефката на РДНСК Мария Дончева, работи за 1374 лв. на месец. Нещо повече - против тези пари дамата ръководи целия Южен Централен Район.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР