Още по темата БАН: АЕЦ "Белене" е жизнеспособен при цена

...
Още по темата БАН: АЕЦ "Белене" е жизнеспособен при цена
Коментари Харесай

БАН публикува доклада за АЕЦ „Белене“ и визията за българската енергетика

Още по тематиката Българска академия на науките: АЕЦ "Белене " е жизнерадостен при цена под 10,5 милиарда...

Българската академия на науките разгласява Междинен отчет 1 и Междинен отчет 2 по подписания с „ БЕХ “ ЕАД контракт за правене на Национална тактика в региона на енергетиката (с фокус върху електроенергетиката). Междинен отчет 1 касае визията за развиване на енергетиката в България в дълготраен интервал, а Междинен отчет 2 – планът за АЕЦ „ Белене “.

Докладите се разгласяват със единодушието на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД, като е заличена информация, която съставлява поверителна и / или сензитивна информация за сдруженията от БЕХ група. Заличена е и поверителна и / или сензитивна информация, предоставена на изпълнителя от трети страни, се споделя в известието на Българска академия на науките.

Така нареченият „ Междинен отчет 1 “ направен на 31 октомври 2017 година е в размер от 272 страници. Той обгръща: „ Цялостна макроикономическата оценка за развиването на българската и европейските стопански системи в идващите десетилетия “, „ Анализ на положението и вероятностите на развиване на енергетиката в България. Прогнози за електропотреблението до 2040 година “, „ Анализ на положението на развиване на електроенергийния браншове, обхващащ разбори за предстоящо електропроизводство до 2040 година и облекчаване на електропотребленето с минимални разноски “, „ Изследване на трендовете на развиване на енергийните пазари в Европа и опциите на България да продължи да бъде експортьор на електрическа енергия “, „ Разработване и рекомендации за нуждата от създаване на нови мощности “.

„ Междинен отчет 2 “ в размер от 94 страници е фокусиран по-конкретно върху опцията за създаване на нуклеарна мощ - „ Анализ на опцията планът

„ АЕЦ Белене” да бъде осъществен на пазарен принцип и създаване на вид за обособяване на активите и пасивите на НЕК, свързани с плана „ АЕЦ Белене”, в настрана комерсиално сдружение и осъществяване на следваща процедура по реда на Закона за приватизация следприватизационен контрол”.

Междинен отчет 1: http://www.bas.bg/IR1.pdf

Междинен отчет 2: http://www.bas.bg/IR2.pdf
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР