Още от ранно детство той е принуден да се бори

...
Още от ранно детство той е принуден да се бори
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Робин Уилямс

Още от ранно детство той е заставен да се бори със самотата и депресията. Впряга всичките си сили, с цел да направи света по-ведро място и съумява.

Името му става синоним на смеха. Зад усмивката му се крият безчет преглътнати сълзи, само че той не стопира за момент да забавлява близките и да им вдъхва религия в положителното.

Така и ще запомним Робин Уилямс – като постоянно усмихнатият наивник, който избра гибелта пред това да бъде надвит от тъгата.

1. Корените

Актьорът има британски, френски, немски, ирландски, шотландски и уелски корени. Прапрадядо му, Ансел Маклорин, е бил губернатор в Мисисипи от 1896 до 1900 година и е американски сенатор два пъти – от 1894 до 1895 година и от 1901 до 1909 година.

2. Родителите

Бащата – Робърт Фицджералд Уилямс е с британски, уелски и ирландски корени. Произхожда от доста богато семейство. Работи като шеф във “Ford Motor Company ” за Централна и Западна Америка. Майката – Лори Маклорин Смит е някогашен фотомодел от Ню Орлиънс с един предходен брак зад тила си и две деца от него.

3. Раждането

A post shared by robin williams fanpage! (@robin.williams.world)

Робин Макларин Уилямс се появява на този свят на 21 юли 1951 година. Роден в болница “Свети Лука ” в Чикаго, той е единственото дете на Лори и Робърт. Семейството живее в имение с над 30 стаи, в които дребният Робин рядко среща родителите си. Страхува се от татко си, а с цел да успее да задържи вниманието на майка си, импровизира разнообразни сценки и скечове. Най-успешно имитира баба си.


4. Детството

A post shared by Robin Williams (@robinactorwilliams)

Като дете, Уилямс се бори със затлъстяването, което провокира издевателството от страна на съучениците му. Успява да превъзмогне контузиите и свенливостта си едвам в гимназията в Уудейкър, Калифорния, където фамилията се мести, когато е на 16. Там се причислява към театралния кръжок и открива гения си. Когато приключва, през 1969 година, е определен единомислещо и по едно и също време за “най-забавния ” и за индивида “с най-малки шансове за триумф в живота ” във випуска.

5. Призванието

Именно поради прапрадядо си, Уилямс и татко му вземат решение той да учи политически науки, само че бързо схващат, че това не е неговото предопределение. Всичко излиза наяве още при първата писмена работа на Робин в колежа “Клермонт Макена ”. Тя става именита за колежа и е прекомерно евентуално още да стои в рамка във фоайето. На листа с въпроси по макроикономика, бъдещият артист написа едно-единствено изречение: “Нямам визия, сър! ”.

Записва се в театралната стратегия на публичен лицей, където свети с гения си. Само три години по-късно Уилямс става един от двамата студенти, признати в професионалната актьорска стратегия на влиятелната школа “Джулиард ”. Остава отчаян и просто не се вписва в общността на школата. След две години, преподавателите споделят, че няма на какво да го научат и той напуща академията. Звездата стартира да свети със личния си искра.

6. Връзките

A post shared by therobinwilliams (@therobinwilliams)

През 1976 година Робин се среща с танцьорката Валери Веларди. Женят се на 4 юни 1978 година. На 11 април 1983 година се ражда синът им Закари. Но общото дете не стопира пристрастеността на артиста към другите дами. И по този начин той изневерява на брачната половинка си със сервитьорка на име Мишел Тиш Картър.

През 1986 година сервитьорката съди Уилямс за 6,4 милиона $, обвинявайки го, че умишлено я е заразил с херпес симплекс. Делото, а и доста неща преди него карат брачната половинка на Робин да подаде документи за бракоразвод.

На 30 април 1989 година, той се дами за Марша Граймс – някогашната бавачка на сина му Зак. Връзката им е почнала две години преди прекратяването на брака му. По време на сватбата Марша е бременна с второто дете на Робин – щерка му Зелда. Две години по-късно се ражда и второто им дете – Коди Алън.

Бракът сред Граймс и Уилямс продължава 19 години, след което тя го напуща, тъй като не може да се оправи със зависимостите на артиста. Робин се дами за трети и финален път през 2011 година. Избраницата е Сюзън Шнайдер – графичен дизайнер. Двамата се срещат, до момента в който артистът се възвръща от сърдечна интервенция през 2009 година и остават дружно до гибелта на Робин през 2014 година.

7. Добротата

A post shared by robin williams fanpage! (@robin.williams.world)

Робин Уилямс ще бъде запомнен освен с невероятните си функции, само че и с голямото си сърце. Имал е условие, съгласно което всяка компания, която го наеме, би трябвало да дава работа на бездомни хора. Заедно с Упи Голдбърг и Били Кристъл, съумява да събере над 70 милиона $ за бездомните.

Подкрепя детската изследователска болница “Сейнт Джуд ”, чиято задача е да открие лекувания и способи за попречване на рак и други животозастрашаващи болести при децата.

Прекарва огромна част от времето си с пациенти, забавлявайки ги. Освен това, притегля и доста други звезди, които поддържат идеята на болничното заведение и вземат участие в рекламите ѝ. Помага на доста военни да се оправят с невидимите рани от войната. Извършва и още доста други известни и незнайни положителни каузи.

8. Смъртта

A post shared by robin williams fanpage! (@robin.williams.world)

На 11 август 2014 година Робин Уилямс е открит мъртъв в дома си. Обесил се с колана си в дрешника. По лявата му ръка са открити и белези от порязване, а до натрупа е открито джобно ножче със следи от кръв. Тялото му е кремирано в параклиса на хълмовете на Монте в Сан Анселмо, а пепелта му е разпръсната над залива на Сан Франциско на идващия ден.

9. Болестта

A post shared by robin williams fanpage! (@robin.williams.world)

Едва след гибелта на артиста, аутопсията открива, че той е страдал от доста необичаен и доста рисков тип деменция. Не единствено това, само че и болестта е било в напреднал етап и съгласно експерти е било едно от най-сериозните такива, регистрирани в миналото.

Той неправилно е диагностициран с Паркинсон, а в действителност е страдал от рядка деменция с дифузни телца на Леви – нелечимо заболяване на мозъка, свързвано с халюцинации, загуба на паметта и огромен риск от самоубийство.

10. Реакциите

Смъртта на Робин Уилямс е необятно отразена в медиите. В месеците по-късно, смъртността заради самоубийство в Съединени американски щати се е усилва с 10%. В чест на неговата театрална работа, светлините на Бродуей са изгасени вечерта на 14 август 2014 година.

Британската хеви метъл група “Iron Maiden ” в албума си от 2015 година, посвещава ария на Уилямс, озаглавена “Tears of a Clown ”. Песента преглежда депресията и самоубийството му, както и по какъв начин той се опитвал по всякакъв начин да скрие положението си от обществеността.

Тунел, оцветен в цветовете на дъгата, на автомагистрала северно от моста Голдън Гейт е публично наименуван “Тунелът на Робин Уилямс ” на 29 февруари 2016 година. През 2017 година, домът на годишния Ден на комедията е преименуван на “Робин Уилямс Медоу ”.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР