Още от детските ни години сме се научили да измиваме

...
Още от детските ни години сме се научили да измиваме
Коментари Харесай

5 храни, които не трябва да миете преди готвене

Още от детските ни години сме се научили да измиваме всичко, което ще ядем. Много малко хора обаче знаят, че от време на време този табиет предизвиква повече щета, в сравнение с изгода. Измиването на някои храни води до разпространението на бактерии и доста други отрицателни последствия.
1. Яйца
Често се поставя специфична субстанция върху яйцата, с цел да се предпазят от замърсяване с бактерии. Водата унищожава тази отбрана, по тази причина недейте да измивате яйца.
2. Пилешко
Бактериите по суровото пилешко месо са доста рискови за здравето ни. Салмонелата е най-добре познатата. Много хора считат, че измиването на пилето преди готвене оказва помощ за решаването на казуса с бактериите, само че това не е правилно. Водата, която употребявате при миенето на месото, спомага за разпространяването на бактериите по ръцете и мивката ви.
Ако започнете да го готвите незабавно, всички бактериите ще умрат. Според най-хубавите готвачи, по-добре е да варите пилешкото месо по два пъти: откакто водата заври за първи път, би трябвало да промените водата и да продължите да варите.
3. Месо
Точно както пилешкото, не би трябвало да миете сурово месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко), тъй като по този начин се популяризират бактерии в кухненската ви мивка и ръцете ви. Можете да унищожите бактериите с високи температури.
Съвет: Преди готвене използвайте салфетки, с цел да избършете сока от повърхността на месото. След това използвайте сапун и топла вода, с цел да измиете хубаво ръцете си.
4. Паста
Трудно е да се каже кой е споделил, че е добра концепция да се мие пастата. Готвачите считат, че измиването на тестените произведения би трябвало да е нелегално, тъй като отстранява нишестето, което спомага за по-ефективното попиване на соса.
5. Гъби
Не можете да държите гъбите дълго време под вода или да ги киснете – те попиват доста бързо. По-добре е да ги изплакнете небрежно и да ги изсушите с хартиена забрадка. Правете това единствено преди готвене. В противоположен случай те ще изгубят еластичността си и ще се скапват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР