Още едно отделение на карловската болница може да остане без

...
Още едно отделение на карловската болница може да остане без
Коментари Харесай

Здравният министър се срещна с управителя на болницата в Карлово

Още едно поделение на карловската болница може да остане без медицински сестри. След детското поделение, предупреждения за овакантяване са подали и сестрите от вътрешното поделение. Те желаят стартова заплата от 950 лв..

Заради напрежението в болничното заведение здравният министър се срещна с шефа Христо Пелев. След срещата Пелев заяви, че е предложил два разновидността за нарастване на заплатите на сестрите. До четвъртък те би трябвало да решат дали желаят стартово заплащане от към 800 лв. и в допълнение материално стимулиране или избират нарастване на заплатите на 950 лв., което може да затрудни болничното заведение.
Д-р Христо Пелев - шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " - Карлово: Хубавата вест е, че си отдръпнаха заявките за овакантяване и втората хубава вест, която излизам и благодаря на Министерството на здравеопазването е, че финансовите параметри за 2020 година дружно със стандартите и в Националния рамков контракт няма да ощетят общинското опазване на здравето.Ако не издържим финансово знаете при подписана заплата по Кодекса на труда тогава всички дружно си понижаваме заплатите. Не може отговорността да се носи единствено от шефа, когато натискат синдикатите и противоположното.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР