Още една система за противовъздушна отбрана Пейтриът от Германия ще

...
Още една система за противовъздушна отбрана Пейтриът от Германия ще
Коментари Харесай

Още една германска система Пейтриът ще бъде разположена в Украйна тази зима

Още една система за противовъздушна защита " Пейтриът " от Германия ще бъде ситуирана в Украйна тази зима, съобщи заяви немският дипломат в Украйна Мартин Йегер в изявление за Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12102
" Ситуацията през зимата може да стане доста сложна. Украинската страна направи всичко допустимо, с цел да се приготви за тази обстановка, а ние помогнахме за това. Вече приказвах за нашата поддръжка в региона на противовъздушната защита. В допълнение към упоменатите системи ИРИС-Т, през зимата тук ще бъде ситуирана още една система " Пейтриът " от Германия ", сподели дипломатът.

В началото на октомври от канцеларията на президента на Украйна оповестиха, че Германия работи по изпращането на спомагателна система за противовъздушна защита " Пейтриът ".

В средата на ноември Йегер разгласи, че Германия ще достави на Украйна още две системи за противовъздушна защита ИРИС-Т до края на тази година.

При визитата си във вторник в Киев немският министър на защитата Борис Писториус разгласи отпущането на нов пакет военна помощ за Украйна, на стойност 1,3 милиарда евро, съобщи Франс прес.

По думите на Писториус помощта включва четири нови системи за противовъздушна защита ИРИС-Т, чието снабдяване е планувано за 2025 година, както и артилерийски муниции, от които Украйна изпитва остра потребност, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР