Още една ключова оставка във Великобритания. Председателят на парламентарното мнозинство

...
Още една ключова оставка във Великобритания. Председателят на парламентарното мнозинство
Коментари Харесай

Ключова оставка във Великобритания

Още една основна оставка във Англия. Председателят на парламентарното болшинство Андреа Ледсъм разгласи, че напуща поста. Така натискът над английския министър-председател Тереза Мей се ускорява още повече.

 © БГНЕС
Председателката на парламентарното болшинство в Камарата на Общините се аргументира за решението.
Андреа Ледсъм, някогашен ръководител на парламентарното болшинство на торите: Защото напълно подкрепях Брекзит през последните три години, не мога като Лидер на Камарата на общините и носейки отговорност за законодателството, на следващия ден да отговоря на въпросите на бизнеса и да оповестя за договорка, чийто елементи не мога да поддържа. Това не е Брекзит.
Новият проект на Мей за напускането на Англия от Европейски Съюз планува парламентарно гласоподаване дали да се организира втори референдум за Брекзит, както и по-близки търговски връзки с Брюксел в бъдеще.

От канцеларията на министър-председателя оповестиха, че тя е разочарована от оставката на Ледсъм. Но тя идва на фона на от ден на ден апели от страна на консерваторите и министри към Тереза Мей да се отдръпна от поста.

Слуховете, че тя ще го направи нощес не се потвърдиха, само че съгласно английския вестник " Таймс " това може да се случи още на следващия ден. Според английската преса Мей е изгубила надзор над обстановката и оставането ѝ отпред на държавното управление и на консерваторите е въпрос на часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР