Още една българска компания ще се листва на БФБ в

...
Още една българска компания ще се листва на БФБ в
Коментари Харесай

Суперхрани ще се листват в сегмента BEAM на борсата

Още една българска компания ще се листва на БФБ в сегмента за напредък на дребни и междинни предприятия BEAM. Любопитното при „ Мелифера ” е, че е основана и се ръководи от жена, и в това отношение е единствената в сегмента BEAM. Припомняме, че пазарът за напредък на МСП е специфичен пазар, проведен от Българска фондова борса, който дава опция за финансиране на активността на дребните и междинни компании в България. МСП имат опция за набиране на капитал при по-облекчени условия спрямо контролирания пазар, като в това време им дава сходни преимущества на тези на обществените компании. 

" Мелифера “ създава предписания за храни със особено предопределение - композиция сред  био български пчелен мед и други суперхрани и растителни екстракти. Още преди да се съобщи у нас, компанията се нарежда зад граница с българския био пчелен мед в Сингапур, Хонконг, Швеция, Кувейт, Саудитска Арабия и ОАЕ. Управлява се от Биляна Николова, която с изключение на с дипломи от УНСС и Сити Юнивърсити, има професионално образование в пчеларството, професионална подготовка като техник-технолог по храните, както и следващи специализации в региона на спортното хранене.

„ Мелифера “ стартира активността си през 2016 година с изследване на интернационалните пазари и търсене на ниши за реализация на български био пчелен мед. Междувременно създава предписания за новаторски функционални храни на база мед. Компанията работи в своя индустриална база в София. Първият й артикул под лична марка излиза на пазара през 2021 година и, макар пандемичната конюнктура (или тъкмо заради нея), незабавно притегля интереса на професионалните спортисти от разнообразни дисциплини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР