Още един знак дойде, че Кубрат Пулев няма да се

...
Още един знак дойде, че Кубрат Пулев няма да се
Коментари Харесай

Кобрата е чакан от елитен боксьор, чака се потвърждение

Още един знак пристигна, че Кубрат Пулев няма да се бие с спечелилия от мача сред Анди Руис и Антъни Джошуа за международната купа в IBF. Българската звезда на професионалния бокс е наложителен кандидат за пояса в тази версия, а този, който завоюва всред британеца и мексиканеца би трябвало да направи отбрана на купата против него.

Но съгласно източници в полските медии, този пояс ще бъде овакантен и това значи, че Пулев ще се бие със идващия в ранглистата на IBF - 30-годишният Адам Ковнацки. Информацията в Полша е към момента неофициална, само че "от най-достоверни източници ".

Причината за доброволното сдаване на купата от Джошуа или Руис ще е натовареният график по отбраните на всички колани. Кобрата чака в IBF, Олександър Усик чака в WBО, a до края на 2020 година би трябвало да се организира и отбрана на този в WBA.

И предвид на обстоятелството, че противниците в тези версии не са изключително високо котиращи се измежду платените малките екрани и рекламодателите, британецът или мексиканецът ще овакантят купите си, с цел да се впуснат в по-изгодна от финансов проект случка.

Кралят се завърна! Джошуа още веднъж е на върха в бокса!

В Полша са безапелационни още, че все по-вероятният мач сред Пулев и Ковнацки ще се състои още в ранна пролет. Крайният период за мача за купата е 31 май 2020 година, само че ще се организира надалеч по-рано. Не се спекулира още за дата, само че е евентуално да е още през март.

Иначе полският боксьор досега е с съвършен баланс на професионалния кръг. Той има 20 мача, като е спечелил всичките. Последната му борба обаче беше едвам през август предходната година против Крис Ареола и той малко или доста е позагубил игрови темп.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР