Още един милиардер затвори чековата си книжка за Харвардския университет.

...
Още един милиардер затвори чековата си книжка за Харвардския университет.
Коментари Харесай

Милиардерът Лен Блаватник се присъединява към нарастващия списък за изтръгване на дарения за Харвард на фона на скандали с антисемитизъм и плагиатство

Още един милиардер затвори чековата си брошура за Харвардския университет.

Бизнесменът Лен Блаватник и неговата фамилна фондация са спрели финансирането на своите милиони долари за Ivy League, защото тя застава зад президента Клодин Гей макар обвиняванията, че тя стоеше в профил, до момента в който студентите бълваха антисемитска изразителност в кампуса, съгласно отчет.

Възпитаникът на Harvard Business School ще спре финансирането си, до момента в който университетът не се заеме непосредствено с това, което той вижда като ширещ се антисемитизъм в учебното заведение, сподели човек, който е директно осведомен с въпроса, сподели пред Bloomberg.

Блаватник и брачната половинка му Емили са дарили минимум 270 милиона $ на Харвард, като към 200 милиона са непосредствено облагодетелствани от здравното учебно заведение.

Не е ясно какво ще е належащо на елитната институция да си върне финансовата поддръжка на създателя на Access Industries. Роденият в Украйна милиардер не отговори незабавно на настояването на The Post за коментар.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР