Още един доклад потвърждава: Обезлюдяваме По-малко от 5 милиона ще

...
Още един доклад потвърждава: Обезлюдяваме По-малко от 5 милиона ще
Коментари Харесай

Още един доклад потвърждава: Обезлюдяваме

Още един отчет удостоверява: Обезлюдяваме По-малко от 5 милиона ще бъдем през 2070 година, сочи годишният отчет за положението на националната сигурност през 2017 година Тази година властта не показва непосредствено Русия като опасност за националната  ни сигурност, само че е маркирано, че  „ комбинацията сред открити и прикрити дейности на непознати страни за реализация на техните ползи у нас стимулира оценката за възходящ интензитет при използване на хибридния метод по отношение на България “.

 
В годишния отчет за националната ни сигурност прогнозата е, че българите през 2070 година ще бъдем 4.9 милиона, като са представени данни от Евростат. В отчета е посочено още, че статистическата работа на Европейския съюз удостоверява тенденцията  популацията на България да застарява. Още през 2060 година работещите и пенсионерите у нас ще бъдат съвсем еднакъв брой.
 
Профилът на напускащия трайно страната българин все още пък е мъж, на възраст сред 20 и 39 години, като желаните от него дестинации са Германия, Обединеното кралство и Испания.

 
Тази година в отчета Русия не е посочена категорично като страна, която осъществя ползите си у нас посредством хибриден метод. Турция също не е посочена като страна, която се меси във вътрешните ни работи, само че това е сменено с формулировката " разнообразни страни не престават да вършат опити за втълпяване на непознат шовинизъм измежду избрани маргинализирани групи и общности, което води до усилване на дезинтеграционните процеси измежду тях и на обвързаността им с непознати ползи. “.
 
Докладът беше признат от Министерския съвет и следва да бъде прегледан в Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР