Още две дати за безплатни очни прегледи обявява УМБАЛ Лозенец“.Припомняме,

...
Още две дати за безплатни очни прегледи обявява УМБАЛ Лозенец“.Припомняме,
Коментари Харесай

Нови дати за безплатни очни прегледи обяви УМБАЛ „Лозенец“

Още две дати за безвъзмездни очни прегледи афишира УМБАЛ „ Лозенец “.

Припомняме, лечебното заведение разгласи безвъзмездни очни прегледи за профилактика на макулната недъгавост за 16 и 18 февруари 2024г. Поради огромния интерес обаче болничното заведение афишира две спомагателни дати – 23 февруари (петък, от 10.00 до 18.00 ч.) и 25 февруари (неделя, от 09.00 до 15.00 ч.).

Д-р Иво Инджов, шеф на Отделението по очни заболявания, и доктор Гергана Иванова ще преглеждат пациенти над 50-годишна възраст, за профилактика на макулната недъгавост.

Прегледът включва наложително разширение на зениците с краткодействащи капки за очи.

Възрастта е водещ рисков фактор за това заболяване. Рискът от появяването му се усилва от 2% за хората на възраст 50-59 години до 30% за хората над 75 годишна възраст, разяснява доктор Иво Инджов и добавя, че прогресиращото дегенеративно заболяване, което визира макулата (частта от ретината, виновна за централното зрение), в случай че не е лекувано, предизвиква тежка и необратима централна слепота.

Заявките за медицинските прегледи ще се реализират посредством контактната форма на лечебното заведение, както и на тел. 02 96 07 682.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР