Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, тъй

...
Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, тъй
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Ще предложа подмяна на всички заместник-главни прокурори

" Още през днешния ден ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, защото те демонстрираха своята персонална обвързаност към господин Иван Гешев ", това съобщи пред медиите Борислав Сарафов, който беше определен за изпълняващ длъжността основен прокурор.

Смятам, че последният месец сподели ясно нуждата и потребността от промени. Прочетох това, което правосъдният министър Атанас Славов е написал във фейсбук и съм безусловно склонен с неговите доводи за нуждата от промени. Затова и първата среща, която ще предизвиквам, ще бъде точно с него. Ще обсъдим опциите за това по какъв начин да се помогне на прокуратурата – да се почисти от неприятни практики, както от вътре, по този начин и извън ", уточни той.

Прокуратурата би трябвало да се почисти освен от неприятни практики, само че и от тези, които ги основават. Не може господин Гешев да го няма, само че да останат „ Гешевчетата по места ”, както ги наричате медиите. Тоест тези, които подчиниха прокуратурата в полза на някогашния основен прокурор или на своя персонален интерес, би трябвало да намерят интереса си другаде.Очаквам поддръжка от министъра на правораздаването ", безапелационен е Сарафов.

" Съзнавам голямата отговорност, с която съм претрупан ", съобщи той.

" Гешев се почувства обиден и засилва делата ", сподели още Сарафов.

" Да се каже, че се превеждат документи година и половина, не звучи съществено ", добави Сарафов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР