Още днес хиляди поддръжници потеглят към района на историческия връх

...
Още днес хиляди поддръжници потеглят към района на историческия връх
Коментари Харесай

Социалистите и Бузлуджа: Денят, в който БСП се превърна в Столетницата

Още през днешния ден хиляди поддръжници потеглят към региона на историческия връх Бузлуджа за трaдиционния събор на българските социалисти. В събота те означават 128 години от основаването на Българска социалистическа партия, която през далечната 1891 година стартира политическия си път като Българска работническа социалдемократическа партия (БРСДП).

Събирането на десетки хиляди под " чинията " на Бузлуджа от дълго време е нещо всекидневно. Някои от съборите обаче остават вечно в историята. Като този отпреди 28 години, когато Българска социалистическа партия празнува 100 година от основаването си и получава емблематичното название Столетницата.

Пряк очевидец на събитието е фоторепорът на Dir.bg Иван Григоров. Благодарение на неговия списък, читателите могат да се върнат обратно във времето и да видят по какъв начин дъждът не стопира над 50 хиляди души да отбележат вековния празник на партията. След тях са както типичен фигури като Александър Лилов, Андрей Луканов, Нора Ананиева и Стефан Продев, по този начин представители на младата за времето си вълна като Александър Томов и Драгомир Драганов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР