Още 235 френски военни и технически средства на 27-и батальон

...
Още 235 френски военни и технически средства на 27-и батальон
Коментари Харесай

Над 200 френски военни пристигнаха в Румъния за подсилване на Източния фланг на НАТО

Още 235 френски военни и механически средства на 27-и батальон планински стрелци, водени от полковник Венсан Менге, дойдоха нощес в 57-ма военновъздушна база " Михаил Когълничану " край Констанца, присъединявайки се към 40-те френски военни, които дойдоха в Румъния през последните дни, съобщи организация Аджерпрес, като се базира на румънското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1509
Френският батальон е първият сухопътен детайл на силите за реагиране на НАТО, дислоциран в Румъния вследствие на решението на Северноатлантическия съюз от 25 февруари. Общо 500 военни от Франция и 300 от Белгия ще се причислят към румънските военни в границите на ограниченията за подсилване на Източния фланг на НАТО, отбелязва Аджерпрес.

Френските бойци бяха посрещнати от посланичката на Франция в Букурещ Лоранс Ое и от началника на Многонационалната дивизия – Югоизток бригаден военачалник Кристиан Дан.

Дислоцирането на френските военни е обръщение, обвързвано с позицията за въздържане, съобщи през вчерашния ден за Аджерпрес френската посланичка в Румъния Лоранс Ое и уточни, че става дума за сили, които ще укрепят сигурността на румънската територия. Тя уточни, че тези сили не са ротационни и ще останат трайно в Румъния, с цел да окажат поддръжка за сигурността на румънската територия в бъдеще.

Румънският президент Клаус Йоханис организира нощес телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон и му благодари за наличието на френските военни в Румъния, оповестява още Аджерпрес.

" Укрепването на Източния фланг е подкрепено от Франция, нашия стратегически сътрудник. Заедно сме по-силни ", написа Йоханис в Туитър.

Am avut în această seară o convorbire cu Președintele Emmanuel Macron, căruia i-am mulțumit pentru prezența militarilor francezi, care tocmai au sosit în. Consolidarea Flancului Estic este sprijinită de, partenerul nostru strategic. Împreună suntem mai puternici!
— Klaus Iohannis (@KlausIohannis)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР