Още 20 български спасители излитат тази сутрин от летище Враждебна

...
Още 20 български спасители излитат тази сутрин от летище Враждебна
Коментари Харесай

България изпраща още 20 спасители в засегнатите райони в Турция

Още 20 български спасители изхвърчат тази заран от летище " Враждебна " със аероплан " Спартан ", с цел да се причислят към екипите, които оказват помощ при издирването на оживели след земетресението в Турция, оповестяват от БГНЕС.

" Снощи към 20 часа получихме искане от турската старана посредством турския дипломат да изпратим още избавителни екипи. След бързата организация и съгласуваност с Министерство на вътрешните работи екипите бяха обезпечени. Военновъздушни сили осигуриха превоза и през днешния ден транспортират към 20 спасители ", сподели министърът на защитата Димитър Стоянов.

Те отиват на същото място, на което са и към този момент изпратените екипи от Пожарна сигурност. Има остра потребност от избавителни екипи, които да търсят затрупани хора.

" Доколкото ми е известно, на следващия ден ще има още един курс с към 30 медика в Адана ", сподели още министърът.

България е една от страните, които първи се отзоваха след опустошителните земетресения. Екипи и техника отпътуваха още на първия ден на нещастието и незабавно се включиха в разчистването и издирването на хора под руините. Доброволци също бързо се проведоха с дарения и подготвени хора. Създадени са и редица акции за набиране на средства.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР