Осемнадесетгодишен бял мъж, облечен във военни дрехи и предаващ пряко

...
Осемнадесетгодишен бял мъж, облечен във военни дрехи и предаващ пряко
Коментари Харесай

В САЩ: Стрелба в супермаркет, има загинали хора 

Осемнадесетгодишен бял мъж, облечен във военни облекла и предаващ директно действията си в платформата "Туич " (Twitch) благодарение на камера, закрепена на носената от него каска, откри огън с автомат в супермаркет в град Бъфало, намиращ се в щата Ню Йорк, като умъртви в събота десетима души и рани трима, съобщи Асошиейтед прес.

Властите окачествиха стрелбата в Бъфало като "екстремизъм с расови подбуди ".

Полицията заяви, че нападателят е прострелял 11 чернокожи и двама бели преди да се съобщи на управляващите и да бъде изправен пред арбитър.

"Искрено се надявам, че този човек, който изповядва концепциите за предимство на белите и който извърши стимулирано от ненавист закононарушение против една почтена общественост, ще прекара остатъка от дните си зад решетките. Бог да му оказва помощ в отвъдното ", съобщи губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, която направи изказване покрай мястото на престъплението.

Стрелбата в Бъфало шокира Съединените щати, които така и така са изправени пред съществени проблеми като напрежението на расова основа, закононарушенията с огнестрелни оръжия и закононарушенията, осъществени от ненавист.

Нападателят от Бъфало извърши офанзивата единствено месец след стрелбата в метрото в Бруклин, при която бяха ранени десетима души.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР