Осемдесет и един процента от малките американски компании очакват пандемията

...
Осемдесет и един процента от малките американски компании очакват пандемията
Коментари Харесай

81% от малките компании в САЩ очакват по-дълготрайни последици от пандемията

Осемдесет и един % от дребните американски компании чакат пандемията от ковид да засегне активността им през идните 12-16 месеца, а близо 90 % се готвят за икономическо закъснение. Това сочи публикувано през днешния ден изследване на световната платформа за заплащания Вийм (Veem), представена от Ройтерс.

Компанията, която оказва помощ на хиляди дребни компании да аплайват за заеми по програмата на държавното управление в поддръжка на дребния бизнес на стойност 660 милиарда $, уточни, че дребните компании бързо се приспособяват към изменящата се обстановка.

От интервюирани 690 компании 65 % показват, че или са подали, или възнамеряват да подадат молби за държавна поддръжка, показва Вийм в първия си отчет за настроенията измежду дребните и междинни компании.

Американската работа, отговаряща за дребния бизнес, до момента е одобрила над 2,5 милиона заеми за общо 536 милиарда $.

Американската стопанска система е наранена изключително мощно от Ковид-19. В петък американското държавно управление заяви, че безработицата е повишена внезапно до 14,7 % предишния месец. Белият дом означи, че безработицата може да скочи до 20 % през май.

Като се погледнат данните, може да се види изненадваща резистентност измежду дребните и междинни компании. Въпреки несигурността те се пробват да се трансформират, с цел да могат или да се възползват от обстановката, или да пренасочат активността си, с цел да не бъдат чак толкоз зле ударени, се показва в отчета, добавя Българска телеграфна агенция.

Близо 70 % от интервюираните компании означават известна неустановеност по отношение на американската стопанска система през 2020 година, а 55 % споделят, че към този момент са понесли обилни последствия върху приходите си.

Около 30 % от фирмите са по-оптимистично настроени, което подсказва, че някои браншове са по-добре позиционирани за разгръщане при сегашните условия, като фирмите за електронна търговия,отбелязва шефът на Вийм Маруин Форсли.

Близо 54 % от компании показват, че замразяват наемането, 23 % понижават личния състав, само че близо 18 на 100 възнамеряват усилване на образованието на личния състав и поддръжка. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР