Осем сухотоварни кораба с пшеница, царевица и други селскостопански продукти

...
Осем сухотоварни кораба с пшеница, царевица и други селскостопански продукти
Коментари Харесай

Още 8 кораби с храни напуснаха украинските пристанища

Осем сухотоварни кораба с пшеница, царевица и други селскостопански артикули напуснаха украинските пристанища в неделя. Това оповестиха от Съвместният координационен център (СКЦ), представени от " Интерфакс ".

" Днес от украинските пристанища напуснаха осем кораба, които транспортират общо 250 968 тона зърно и други храни в границите на Черноморската зърнена самодейност ", се споделя в известието.

Корабът Stavros ще достави 55,3 хиляди тона пшеница в Йемен, сухотоварният транспортен съд Cebihan - 54,2 хиляди тона пшеница в Оман, корабът Rising Falcon - 26,2 хиляди тона пшеница в Италия, сухотоварният транспортен съд Ssi Erdogan Bey - 34,2 хиляди тона рапица - за Германия. Освен това товарният транспортен съд Belforest с 33 000 тона царевица и 22 000 тона ечемик, както и Lady Sema с 8 600 тона слънчогледово семе отиде в Испания.

Корабът Ps Pelican се насочи към Китай, транспортира 37 хиляди тона слънчогледово масло, сухотоварният транспортен съд Besiktas Iceland ще достави 6,6 хиляди тона слънчогледово масло в Холандия.
 Русия още не е решила дали да удължи зърнената договорка
Русия още не е решила дали да удължи зърнената договорка

Москва обаче регистрира като потребни консултациите по въпроса с представители на Съединени американски щати

Освен това се отбелязва, че към украинските пристанища са изпратени пет кораба, които са минали през морския филантропичен кулоар на 13 ноември.

61 сухотоварни кораба чакат позволение да влязат в пристанищата на Украйна, както и 10 натоварени кораба се приготвят за инспекция в турски териториални води.

Припомняме, че Русия още не е решила дали да удължи зърнената договорка. Това стана ясно на 12 ноември.

За разлика от съглашението сред Русия и Организация на обединените нации, Черноморската зърнена самодейност се подписа за интервал от 120 дни. Те изтичат на 18 ноември.
 Русия и Организация на обединените нации договарят за зърнената договорка
Русия и Организация на обединените нации договарят за зърнената договорка

Споразумението изтича на 19 ноември

Анкара и Организация на обединените нации осигуриха  износа на украинско зърно от черноморските пристанища през последните четири месеца.

В края на октомври обаче Русия съобщи, че пза доставка на зърно

Впоследствие страната въпреки всичко разгласи, писмени гаранции от Украйна, че Киев няма да употребява зърнения кулоар за бойни дейности против Москва.

В началото на ноември обаче представителят на Кремъл Дмитрий Песков акцентира, че решението на Русия да се върне към зърнената договорка не значи, че срокът ѝ ще бъде продължен.

Руският външен министър Сергей Лавров пък прикани Организация на обединените нации, която посредничи в договорката, да ускори напъните си, с цел да подсигурява, че западните страни облекчават рестриктивните мерки, които съгласно Москва пречат на личния ѝ експорт на селскостопански артикули и торове, който също са част от договорката.
 Корабите с украинска храна ще се движат на следващия ден
Корабите с украинска храна ще се движат на следващия ден

Украинският министър на инфраструктурата заяви за осем кораба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР