Осем пловдивски медици бяха отличени с приз от Регионалната колегия

...
Осем пловдивски медици бяха отличени с приз от Регионалната колегия
Коментари Харесай

Осем пловдивски медици с приз в конкурса Лекар на годината 2022

Осем пловдивски медици бяха отличени с приз от Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз в обичайния конкурс „ Лекар на годината 2022 ”. Те получиха своите оценки на стилна гала нощес.
Прочетете още


В категорията доболнична помощ премията бе присъдена на общопрактикуващия доктор доктор Гергана Форева. Освен вътрешни заболявания и обща медицина, тя има приети специалности по клинична логика на психиката, невропсихология и психотерапия. Тази подготовка и множеството следващи образования й дават опция да съветва разнообразни групи пациенти. Също по този начин доктор Форева е основен помощник в Катедрата по здравен мениджмънт, стопанска система на опазването на здравето и обща медицина при Факултета по публично здраве към Медицински университет - Пловдив. Участва в работата на многочислени проучвателен колективи, създател и съавтор е на няколко десетки монографии, учебници и образователни пособия, както и на публикации в профилирани периодически издания у нас и в чужбина.



В раздела профилирана извънболнична помощ бе награден доктор Румен Христов, почитан експерт в образнатата диагностика. За болнична помощ наградата отиде при началника на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ " Свети Георги “ доктор Георги Горанов.



Районната гилдия присъди и няколко специфични награди. За активност в региона на промоцията на здравето и ваксинопрофилактиката бе отличена доктор Христиана Бацелова. Тя е лекар-епидемиолог в Хигиенно-епидемиологичния отдел на УМБАЛ „ Св. Георги “, където дава отговор и за имунизационната акция срещу COVID-19 на болничното заведение. Асистент е и в Катедрата по епидемиология и медицина на бедствените обстановки към Медицинския университет.



За дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на специалността " Инфекциозни заболявания " от Регионалната гилдия на БЛС удостоиха с приз проф. Мариана Стойчева – един от най-хубавите инфекционисти у нас. Проф. Стойчева е учител в  Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина при Медицинския университет. По време на пандемията управлява работата на Клиниката по инфекциозни заболявания и паразитология при УМБАЛ „ Св. Георги “. Има десетки научни изявления и над 30 години работа в областта на инфекциозните заболявания. Председател е на Южнобългарското сдружение по инфекциозни заболявания, епидемиология и паразитология.

Доц. Радост Асенова пък получи премията за повсеместен принос в развиването на общата медицина.

С приз за принос и одобряване престижа на съсловната организация бяха отличени доктор Евгения Начевска и доктор Златко Илиев.

На церемонията участва ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров и ректорът на Медицински университет проф. Мариана Мурджева. Всички отличени медици получиха грамота и плакет със знака на организацията.



Припомняме, че ден по-рано преподаватели от Медицински университет – Пловдив бяха отличени и на национално равнище. Кои са те, четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР